Președintele Klaus Iohannis a semnat eliberarea din funcție a unui procuror al Parchetului ÎCCJ care a fost condamnat

Publicat: 18 02. 2015, 15:52
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, un decret pentru eliberarea din funcția de procuror în cadrul Parchetului de la lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a lui Dumitru Cismaru, după ce acesta din urmă a fost condamnat definitiv, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Fostul procuror a fost condamnat, în 11 decembrie 2013, la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Decizia de atunci nu a fost definitivă, motiv pentru care ea a fost contestată de fostul magistrat, judecătorii unui alt complet de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie stabilind definitiv, în 20 iulie 2014, menţinerea pedepsei.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a început urmărirea penală pe numele fostului procuror Dumitru Cismaru în 15 ianuarie 2013, acuzându-l că a condus un aututorism sub influenţa alcoolului, producând un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane. Ulterior, în 30 ianuarie 2013, el a fost suspendat din funcţie de Secţia pentru procurori a CSM.