Președintele Klaus Iohannis a propus un Guvern tehnocrat fără sprijin politic

Președintele Klaus Iohannis a propus un Guvern tehnocrat fără sprijin politic

Klaus Iohannis a venit, marți, cu un acord scris în fața partidelor. Conform B1 TV, președintele României vrea un Guvern tehnocrat fără implicarea directă a vreunui partid politic.

Nu toate partidele sunt de acord cu propunerea lui Iohannis. Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, vrea un Guvern politic.

Și președintele PSD a spus că vrea un Guvern politic și un premier tehnocrat. De acemenea, social-democrații l-au propus pe Liviu Voinea, vicepreședintele BNR, în această funcție. (Detalii AICI)

Pe de altă parte, Kelemen Hunos a declarat că UDMR va susține această idee, deși ar fi preferat ca un Executiv de tehnocrați să aibă un mandat scurt, până la organizarea alegerilor anticipate. (Detalii AICI)

Și UNPR susține ideea președintelui. După consultările de marți, Gabriel Oprea a spus că dorește un prim-ministru competent și un guvern cu miniștri tehnocrați. (Detalii AICI)

După consultările de luni, PNL a anunțat că nu are nicio propunere de ministru tehnocrat, dar că sunt de acord cu un guvern de acest tip. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`