Președintele Iohannis discută cu reprezentanții mediului de afaceri, la Cotroceni, despre relansarea economică (VIDEO)

Publicat: 05 05. 2020, 11:48
Foto: presidency.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, va avea o întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri la Palatul Cotroceni, marți, începând cu ora 14. Discuția va avea în vedere relansarea economică, în condițiile în care majoritatea activităților au fost paralizate de restricțiile specifice pandemiei de coronavirus.

Vestea vine în contextul în care, luni, premierul Ludovic Orban anunța că, din punct de vedere economic, lucrurile stau ceva mai bine decât intuiau autoritățile în debutul pandemiei. Chiar și așa, sublinia primul-ministru, este nevoie de un plan de măsuri pentru repornirea economiei. Tot atunci, el a explicat că Guvernul Orban ia în calcul înființarea unui fond de investiții, după modelul polonez.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Președintele Iohannis anunța că România intră în stare de alertă din 15 mai

Președintele Klaus Iohannis anunța, luni, că starea de urgență din România nu va fi prelungită după 14 mai, dar preciza că, din 15 mai, va fi instituită stare de alertă la nivel național. Astfel, vor fi redeschise cabinetele stomatologice, muzeele și frizeriile, dar va fi permisă și deplasarea în interiorul localității fără a declara în prealabil destinația. Totuși, o serie de restricții vor rămâne în vigoare. Spre exemplu, vom putea ieși din localitate doar cu un motiv justificat și nu ne vom putea reuni în grupuri mai mari de trei persoane. De asemenea, ar mai fi de menționat că spațiile în cauză se vor redeschide doar cu respectarea unor condiții speciale de distanțare și igienă.

„Am finalizat întâlnirea pe care am avut-o cu premierul și mai mulți miniștri, și consilieri. Am analizat situația în care ne aflăm din punct de vedere epidemiologic și al situației stării de urgență. Încep cu ceva legat de zilele care au trecut. Weekendul de 1 mai am văzut cu toții că lucrurile au stat destul de bine. Trebuie să spun, sunt foarte mulțumit de felul în care oamenii au reacționat la apelul autorităților. Au stat acasă și, chiar dacă a fost 1 mai, nu am avut încălcări semnificative ale regulilor, deci lucrurile au decurs bine”, declara președintele Klaus Iohannis, luni, după întâlnirea de la Cotroceni cu premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri, precum Macel Vela (Interne), Nelu Tătaru (Sănătate), Nicolae Ciucă (Apărare Națională), Virgil Popescu (Economie, Energie și Mediul de Afaceri), Monica Anisie (Educație și Cercetare), precum și Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență cu rang de secretar de stat.

Șeful statului a mai subliniat că relaxarea restricțiilor se va face gradual și că autoritățile vor evalua constant evoluția situației și, cel mai probabil, vor veni cu câte un calup de măsuri o dată la două săptămâni.