“Președintele Iohannis a urmărit mai multe obiective”. Un analist politic important din țară trage un semnal de alarmă cu privire la numirea noului premier

Publicat: 27 06. 2017, 21:03

Decizia președintelui Klaus Iohannis de a accepta propunerea PSD ca Mihai Tudose să fie noul premier a uimit pe toată lumea.

Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat motivul pentru care șeful sttaului a fost de acord cu acest lucru și trage un semnal de alarmă privind actuala coaliție de guvernare.

”Acum dacă s-ar fi oprit acest lucru (nr. – Iohannis să-l refuze pe Mihai Tudose), nu ar fi pus un guvern de la PSD, toate majorările astea, unele aberante, nu s-ar mai fi făcut. Președintele Iohannis a urmărit mai multe obiective: în primul rând toate seperanțele să rămână în brațele PSD. A doua chestiune, are angajamente externe, mai ales cu Statele Unite.

Au făcut (nr. schimbarea premierului Grindeanu prin moțiune de cenzură) ce le permite votul nostru. Sunt îndreptățiți să-și dea jos Guvernul, să mai dea o OUG. Spre deosebire de cei numiți, oamenii aceștia sunt aleși.

Între timp încrederea unora dintre noi s-a disipat”, a spus Bogdan Chirieac, potrivit DCNews.