Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu: Amânarea relaxării din 1 iulie este un eşec al guvernării PNL în gestionarea pandemiei

Publicat: 30 06. 2020, 12:13
Foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că amânarea relaxării din 1 iulieeste ”un eşec al guvernării PNL în gestionarea pandemiei”. Amintim că ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat luni că nu vor mai exista noi măsuri de relaxare din cauza creșterii semnificative a numărului de noi cazuri de Covid-19 din ultimele două săptămâni.

Marcel Ciolacu: Amânarea relaxării din 1 iulie este un eşec al guvernării PNL

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, le transmite liberalilor să nu îi mai învinovățească pe români pentru ‘eșecul’ lor.

”Amânarea relaxării din 1 iulie este un eşec al guvernării PNL în gestionarea pandemiei. Nu mai certaţi românii, aţi fost şi sunteţi anti-modele! Guvernul, în frunte cu ministrul Tătaru, dă vina exclusiv pe oamenii simpli fiindcă nu mai respectă distanţarea socială. Uită însă voit ce comportament public scandalos au arătat liderii PNL de o lună încoace”, a transmis, marţi, Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Acesta face referire la câteva evenimente în care lideri PNL nu au respectat măsurile, inclusiv premierul Ludovic Orban care ”a băut şi fumat în Guvern, alături de alţi demnitari”. De asemenea, Ciolacu amintește și de evenimentul de la Timișoara, organizat de primarul Nicolae Robu.

”Robu a făcut bâlci electoral pe stadion, cu minge adusă cu elicopterul şi miuţă la toc şi costum, fără pic de distanţare şi zero măşti. Primarul Chirica şi ministrul Alexe au început campania electorală cu sute de activişti în cort, sfidând chiar dictonul prezidenţial «ori eşti precaut, ori prost». Dacă se ratează noua etapă a relaxării, liberalii – nu românii obişnuiţi – sunt principalii vinovaţi morali. Au sfidat nu doar reguli de bun-simţ, ci au călcat legea în picioare. Iar să faci asta în plină pandemie înseamnă să-ţi duci poporul spre prăpastie”, a mai tramsmis liderul PSD.

COVID-19. Fără noi măsuri de relaxare de la 1 iulie

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, luni seară, că s-a decis amânarea celei de-a patra etape de relaxare, care ar fi urmat să se aplice din 1 iulie.

„Astăzi a avut loc întâlnirea Grupului de suport tehnico-știintific și s-au evaluat cele două săpămâni, în care am avut o creștere a numărului de cazuri noi, a numărului de decese. Propunerile sunt de a amâna noile măsuri de relaxare (n.r. – care ar fi urmat să fie aplicate de la 1 iulie) (…) O parte dintre concetățenii noștri nu au respectat aceste reguli impuse și am văzut o creștere a transmiterii comunitare, dincolo de focarele din spitale. S-a decis în Grupul tehnic amânarea celei de a patra etape de relaxare”, a declarat Tătaru, laDigi 24.

Anterior, acesta a precizat că se analizează situația de peValea Prahovei și litoral, pentru că „acolo se respectă cel mai puțin regulile”, dar că nu este cazul de a fi impusă carantina în destinațiile de vacanță.

Totodată, el a făcut referire la atitudinea populației tinere față deepidemia de COVID-19, avertizând că virusul este cât de poate de real, nicidecum o glumă, cum ar fi percepută.

„Am mai avut cazuri de persoane tinere de 30-39 de ani care au dus chiar şi la deces. Avem două faze – una infecţioasă, pe care o trăieşte toată lumea, tuse, dureri în gât, în nas, lipsa gustului, lipsa mirosului, dar avem şi o fază inflamatorie, în care organismul nostru reacţionează. Această fază inflamatorie poate fi cea care duce la o insuficienţă multiplă de organe, inclusiv acele pneumonii cu microtromboze, care pot duce la deces”, a declarat Nelu Tătaru, duminică seara, precizând totodată că afecțiunile provocate de virusul SARS-CoV-2 pot fi mortale, asociate unor complicații.