Preşedintele executiv al UDMR a demisionat din funcție, în urma alegerilor parlamentare
Porcsalmi Bálint, președintele executiv al UDMR, a anunțat că renunță la funcția pe care o deținea în cadrul formațiunii din 2017.
Preşedintele executiv al UDMR a demisionat
„Am trecut peste doi ani grei și patru campanii electorale reușite pentru care le sunt recunoscător colegilor și voluntarilor mei care s-au luptat în toată această perioadă. Pe lângă îndatoririle mele executive, am gestionat alegerile prezidențiale de anul trecut, alegerile locale din acest an și apoi alegerile parlamentare.
Pe6 decembrie, sarcina pe care am întreprins-o s-a încheiat. Conform planurilor mele, după negocierile de formare a guvernului, voi renunța la mandatul de președinte executive” a scris Porcsalmi Bálint pe contul de Facebook al UDMR.
Potrivit informațiilorG4Media, mai mulți reprezentanți UDMR sunt nemulțumiți de slabele rezultate electorale de la alegerile parlamentare, pe care formațiunea politică le-a avut în mai multe județe din Ardeal, inclusiv la Cluj.
Porcsalmi Bálint era responsabil direct pentru campaniile electorale ale UDMR și spune că a terminat ceea ce și-a propus de la nivelul poziției pe care a ocupat-o în cadrul UDMR. Acesta a mai precizat că ar fi vrut să demisioneze imediat după data de 6 decembrie, dar liderul UDMR, Kelemen Hunor, l-ar fi rugat să mai rămână până după finalizarea negocierilor de intrare la guvernare.
Politicianul a ocupat funcții în DAHR (Democratic Alliance of Hungarians in Romania) din 2001. Între 2005 și 2007 a fost șeful de cabinet al ministrului telecomunicațiilor și informaticii, Zsolt Nagy. În 2007 a fost secretar de stat în cadrul Ministerului Telecomunicațiilor și Tehnologiei Informației. A susținut cursuri de comunicare politică, construire organizațională și campanii electorale pentru Institutul Republican Internațional American.
Kelemen Hunor, despre formarea coaliției PNL, UDMR și USR-PLUS
Kelemen Hunor, președintele UDMR, a vorbit, joi seară, printr-o intervenție telefonică în platoul B1 TV despre cum vor decurge negocierile pentru formarea viitorului Guvern.
„Vor fi douăechipe: prima va discuta despre programele de guvernare. Măsurile imediat pe termen scurt și deliberate pe termen mediu de 4 ani de zile. Trebuie să propunem lucruri care pot fi realizate, nu populisme, nu demagogie, nu promisiuni fără acoperire și a doua zoi se va discuta structura guvernamentală, ministere, portofolii.
Nu trebuie din programul de guvernare să lipsească locuri de muncă , agricultura, dezvoltarea economică, a infrastructurii mari, autostrăzii in primul rând și drepturile minorităților, tot ce se poate descrie cu siguranța comunității, cetățeanului, familiilor, atât pe plan existențial, dar și păstrarea identității lingvistice, etnice, identitatea comunității.
Vom încerca să formăm o majoritate parlamentară și guvernăm împreună cele trei partide PNL, UDMR și USR-PLUS. Vom intra in discuții detaliate „, a explicat liderul UDMR.