Preşedintele Comisiei de Politică Externă din Camera Deputaţilor: În noiembrie vor sosi în România 300 de refugiați. Ei vor fi urmați în lunile următoare de alte grupuri

Publicat: 08 09. 2015, 16:24

László Borbély, preşedintele Comisiei de Politică Externă din Camera Deputaţilor, a declarat că, în luna noiembrie, în România vor veni 300 de refugiați.

Deputatul UNPR a mai spus că acești 300 vor fi urmați în fiecare lună de alte grupuri de refugiați, până se va atinge numărul de 1.785 pe care l-a anunțat președintele Klaus Iohannis în cadrul conferinței de luni. (Detalii AICI)

„Prima oară, mi se pare, circa 300 şi după aceea, lunar va veni un anumit număr de imigranţi”, a mai spus Borbely, citat de Mediafax.

De asemenea, în Parlament se va forma o comisie mixtă care va dezbate probleme legate de migrație, azil, refugiați, după modelul din alte state membre ale Uniunii Europene.

„Această comisie va trebui să fie o comisie specializată, acum ne-am adunat şapte comisii din Cameră şi Senat ca să discutăm o problemă care ţine de competenţa mai multor comisii. Dacă avem o comisie sau măcar o subcomisie care să se ocupe de această probelmatică, atunci vom şti unde să canalizăm informaţiile”, a explicat Borbely.