Președintele Băsescu și premierul ungar Orban, surprinși în două fotografii oficiale de la lucrările Consiliului European

Publicat: 08 02. 2013, 14:18

Președintele Traian Băsescu a fost fotografiat, joi seară, în sala de lucrări a Consiliului European, zâmbind și discutând cu premierul ungar Viktor Orban, înainte de începerea evenimentului, imaginile fiind postate pe site-ul instituției europene. Reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale nu au confirmat dacă şeful statului a ridicat în discuţia cu Orban problema arborării steagului Ţinutului Secuiesc şi a declaraţiilor oficialilor români şi unguri din ultimele zile, scrie Mediafax.

Disputa diplomatică a debutat marți, când secretarul de stat în MAE ungar Nemeth Zsolt a declarat că maghiarii din Transilvania sunt supuși unei agresiuni simbolice și că este necesar să arboreze steagul Țiutului Secuiesc. 

În replică, premierul Victor Ponta a cerut ministrului de Externe să adopte o atitudine fermă şi să transmită că România nu acceptă de la nimeni din străinătate „obrăznicii” şi lecţii privind funcţionarea autorităţilor locale şi nici sfaturi privind arborarea steagurilor.