Președinta USR, Elena Lasconi: „Tupeul lui Iohannis nu mai are limite!”

Președinta USR, Elena Lasconi: „Tupeul lui Iohannis nu mai are limite!”
Elena Lasconi, președinta USR. Sursa foto: Captură video - USR / Facebook

Elena Lasconi, liderul USR și candidata partidului la alegerile prezidențiale, l-a acuzat pe Klaus Iohannis că „folosește PNL și se gudură pe lângă PSD ca Parlamentul pentru care n-a avut pic de respect să dea o lege pentru el”, o aluzie la amendamentul introdus de liberali pentru a-i permite Președintelui în exercițiu să poată candida la alegerile parlamentare din 1 decembrie.

„Tupeul lui Iohannis nu mai are limite!”, spune Elena Lasconi

Liderul USR l-a acuzat pe Klaus Iohannis că are un „tupeu nemărginit”.

„Klaus Iohannis, președinte al României, nu a venit nici măcar o singură dată în fața Parlamentului să vorbească despre lista lungă de teme importante pentru societatea românească. Acum, folosește PNL și se gudură pe lângă PSD ca Parlamentul pentru care n-a avut pic de respect să dea o lege pentru el! Tupeu nemărginit”, a declarat Elena Lasconi, miercuri, într-o postare pe Facebook.

„Îi rog pe liberalii care au mai rămas în PNL să nu devină marionete ale unui președinte care ne-a păcălit pe toți. Să nu susțină proiectul de lege depus de unii din PNL, proiect care i-ar permite lui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare. Pot înțelege că PSD va executa ordinele lui Iohannis, pentru că îi datorează venirea la guvernare, dar nu pot înțelege tupeul și cinismul dus la extrem”, a adăugat Elena Lasconi.

Elena Lasconi, despre Klaus Iohannis: Nu este de mirare că a ajuns să îl copieze pe Ion Iliescu

Lasconi spune că „mandatul președintelui a fost unul contrareformist” și că „nu este de mirare că a ajuns să-l copieze pe Ion Iliescu, tătucul statului mafiot care îi asuprește pe români de 35 de ani”.

„În ultimul an, propaganda iohannistă ne-a asigurat că președintele are nenumărate opțiuni de a-și continua cariera la nivel internațional, însă iată că realitatea era alta. În realitate, Iohannis este un politician mediocru și toată lumea – și la NATO, și la UE – a înțeles că un personaj atât de leneș și fără pic de consistență nu poate ocupa un rol important. De altfel, el nu a primit nici măcar un post de reprezentare la UE”, a continuat președinta USR.

Liderul USR i-a îndemnat pe liberali „să nu uite că Parlamentul este al României, nu al lui Iohannis”.

„Cum e posibil ca Parlamentul României să se preocupe acum, pe final de mandat, de o lege specială pentru Iohannis, când de luni, ba chiar de ani, „îngroapă” proiectele USR care chiar au importanță pentru români, cum sunt corectarea nedreptăților din legea pensiilor, tăierea pe bune a pensiilor speciale, scăderi de taxe?”, a adăugat Elena Lasconi.

„PNL să nu uite că Parlamentul este al României, NU al lui Iohannis! PNL să nu uite că românii au votat la referendum, în 2009, scăderea numărului de parlamentari la 300. După 15 ani, avem tot 466. Asta nu era o prioritate?”, a conchis președinta USR, Elena Lasconi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`