Presa din Germania jigneşte România! Ne-au făcut praf! De ce consideră nemţii că suntem la coada Europei

Presa din Germania jigneşte România! Ne-au făcut praf! De ce consideră nemţii că suntem la coada Europei
România - Armenia, 11 octombrie 2021, în preliminariile pentru CM 22

Germania nu are o părere deloc bună despre România. Cel puţin, la fotbal, dacă nu şi în alte domenii sau sectoare de activitate. Dar, acum, ne concentrăm asupra sportului.

Tricolorii şi nemţii fac parte din aceeaşi grupă de calificare la Cupa Mondială din 2022, ce va avea loc în Qatar. Am jucat deja cele două meciuri cu „Die Mannschaft”, iar ei ne-au bătut de două ori: cu 1-0, la Bucureşti, şi cu 2-1, la Hamburg. În urma acestor partide, presa din Germania ne consideră la coada Europei.

Kicker scrie că nu suntem un reper

Prestigiosul Kicker sportmagazin a pus punctul pe „i”: „România și Macedonia nu reprezintă un reper. Nu uitați că niciuna dintre echipele întâlnite în această grupă J nu se regăsește între primele 40 în clasamentul FIFA!”.

Altfel, Germania și România și-au făcut bine reciproc luni seară. Grație acelui 4-0 de la Skopje și a victoriei noastre în fața Armeniei, cu 1-0, în Ghencea, gol marcat de Mitriţă, cu capul, ei s-au calificat deja la CM 2022. „Tricolorii”, la rându-le, sunt cu un pas mai aproape de barajul care ne-ar oferi o ultimă șansă de a ajunge și noi în Qatar.

Mirel Rădoi şi-a anunţat demisia de la naţională

Imediat după victoria României cu Armenia (1-0), Mirel Rădoi a anunţat că pleacă de la echipa naţională, după meciurile din noiembrie, cu Islanda şi Liechtenstein. Contractul selecţionerului expiră, iar antrenorul este decis să nu accepte o ofertă de prelungire a înțelegerii venită din partea Federației Române de Fotbal, deși a mărturisit că nu are nimic să reproșeze conducerii.

Am spus destul de clar că nu voi mai continua, dar ar trebui să vorbim despre partidele rămase, nu despre situația mea. Nu încerc să pun presiune pe conducerea Federației să vină cu un contract. Dacă s-ar prelungi ar trebui să fie cu acordul meu.

Îmi vine greu să cred că vreți să mai fiu aici după ce în tur nu mă mai voia nimeni. Nu are rost să mai discutăm. Mă știți. Dacă am zis așa, așa rămâne. Nu mă interesează.

Din luna noiembrie, echipa națională trebuie să își găsească antrenor. Indiferent ce se întâmplă, eu nu voi mai fi. Contractul meu se termină, îmi văd de treaba mea. Contractul meu se termină, să aduceți pe cine vreți dumneavoastră”, a declarat Mirel Rădoi, luni seară.

Clasamentul grupei în care se află România:

Dacă le va învinge pe Islanda și Liechtenstein, România va merge la primul baraj, indiferent de ce fac Armenia și Macedonia de Nord în noiembrie.

În ultimele două runde, Armenia joacă împotriva Macedoniei de Nord și a Germaniei, în timp ce a treia clasată din acest moment are programate meciuri la Erevan și cu Islanda pe teren propriu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)