Premierul Victor Ponta, preşedinte al PSD, a participat, sâmbătă, la reuniunea Partidului Socialist Ungar (MSZP), la invitaţia liderului formaţiunii, Mesterhazy Attila.
Discursul premierului a avut ca temă principală problemele pe care România şi Ungaria trebuie să le rezolve: mai exact locurile de muncă şi creşterea economică Victor Ponta a ţinut să transmită şi faptul că steagurile arborate pe instituţiile româneşti nu ar trebui să fie o piedică între cele două stat.
„Românii şi ungurii ar trebui să vadă la televizor că putem fi prieteni şi putem lucru pentru viitorul nostru comun. Trecutul poate despărţi naţiunile noastre, dar prezentul şi viitorul trebuie să fie comune şi trebuie să credem în asta. Probleme avem cu locurile de muncă, nu cu steagurile”, a spus premierul român.
Problemele reale ale României şi Ungariei nu au legătură cu scandalurile din ultima perioadă, este de părere Victor Ponta. Mult mai importante sunt, de exemplu, locurile de muncă, crede premierul.
„Trebuie să ne ocupăm de lucrurile importante, locurile de muncă și creșterea economică. Am venit aici în Budapesta știind câți unguri au locuri de muncă pentru că exportă produse în România și câți români au locuri de muncă mai bune pentru că lucrează în Ungaria”, a adăugat premierul.
Victor Ponta și-a exprimat speranța ca guvernul român și cel maghiar să lucreze pentru ca cele 2 țări și să aibă un drum european comun și o politicã regională de dezvoltare comună.
„Doar în fotbal există o echipă care câștigă și una care pierde și știu că fotbalul e la fel de apreciat în Ungaria, ca și în România. De aceea eu joc baschet”, a mai spus Ponta.
La manifestarea de la Arena din Budapesta au participat 10.000 de membri ai partidului şi a avut loc în prezenţa liderului Socialiştilor Europeni, Sergei Stanishev.
Aceasta este reuniunea anuală de evaluare a Partidului Socialiştilor ungari.
Întrunirea de la Budapesta nu s-a anunțat una tocmai liniştită. Extremiştii maghiar anunţau încă de zilele trecute că vor organiza o acţiune împotriva premierului României. În cele din urmă manifestarea nu a mai avut loc.