Premierul verifică lucrările la Aeroportul Brașov. Ludovic Orban: Obiectivul nostru e să realizăm toate conexiunile de care are nevoie România
UPDATE, 19 iunie, ora 12.10 //Premierul Ludovic Orban a revenit cu noi declarații, în timpul vizitei desfășurate la lucrările de la Aeroportul Internațional Brașov, și le-a reiterat brașovenilor că „de șapte luni de zile au ușa deschisă la București, iar Guvernul este alături de proiectele care sunt în interesul” lor.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
„De șapte luni de zile au ușa deschisă la București, iar Guvernul este alături de proiectele care sunt în interesul brașovenilor. Am să dau un singur exemplu. Aici, la aeroport, Guvernul a alocat în Buget o sumă de 150 de milioane pentru susținerea acestei investiții capitale pentru Brașov și nu numai pentru Brașov, ci pentru un areal mult mai larg decât Brașovul. Mai mult decât atât, am și discutat cu domnul președinte Veștea (n.r. – al Consiliului Județean Brașov), dacă mai există necesitatea de susținere financiară, noi suntem dispuși să susținem în continuare acest obiectiv de investiții. Am văzut prin presa brașoveană poze din 2008, când împreună cu președintele CJ din vremea respectivă venisem să punem piatra de temelie a acestui șantier. O lungă perioadă după 2008, când eu n-am mai avut nicio treabă cu Ministerul Transporturilor, acest proiect nu a fost susținut și foarte mulți au zis că am făcut un gest electoral – nu am făcut un gest electoral, obiectivul nostru, ca PNL, obiectivul meu a fost încă de atunci, din 2008, realizarea acestui aeroport. Acest aeroport e fundamental, nu numai pentru Brașov. Să nu uităm că primul zbor din România, care a dus pasageri, s-a făcut între București și Brașov, deci acest aeroport reprezintă o necesitate”, a declarat premierul Ludovic Orban.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
Premierul Ludovic Orban verifică, vineri, lucrările de la Aeroportul Internațional Brașov, unde a subliniat că obiectivul Guvernului este să realizeze „toate conexiunile de care are nevoie România”. Cu această ocazie, el a vorbit și despre conectarea Moldovei la coridoarele de transport europene, care se va materializa preponderent prin Autostrada Unirii.
Premierul Ludovic Orban, despre „conexiunile de care are nevoie România”, la verificarea lucrărilor de la Aeroportul Brașov
„Peste șase ani – știți vorba din Roma Antică, «toate drumurile duc la Roma» – vreau, când voi veni în Brașov, să spun toate drumurile duc la Brașov. Obiectivul nostru este să realizăm toate conexiunile de care are nevoie Brașovul și nu numai Brașovul, de care are nevoie România. Conexiunile dintre Brașov și Coridorul IV european prin Autostrada Brașov-Sibiu, să realizăm legătura dintre Brașov și București prin tronsonul Comarnic-Brașov și, nu în ultimul rând, să realizăm conexiunea dintre Bacău și Brașov. Una dintre variantele de conectare a Moldovei la coridoarele de transport europene, care reprezintă un obiectiv fundamental pentru a putea asigura dezvoltarea Moldovei, și o să asigurăm o legătură mai bună între Moldova și Brașov, prin intermediul tronsonului de autostradă Bacău-Brașov”, a declarat prim-ministrul.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
Ce spunea Lucian Bode, ministrul Transporturilor, despre proiectele de interconectare rutieră din România
Demnitarul a făcut o radiografie a autostrăzilor din România, în direct pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, și a declarat că Guvernul Orban ar putea ajunge la un total de 150 de kilometri de autostradă dați în lucru până la final de 2020.
„Aceasta este cea mai importantă informație. Șantierele nu s-au oprit. Nu numai că nu s-au oprit, au fost accelerate marile proiecte de investiții în infrastructură, în cea rutieră, dar și în celelalte, în feroviar, la metrou, la aeroport. Lucrările, șantierele nu s-au oprit. Acesta este cel mai important mesaj pe care l-au dat companiile în perioadă de criză. Am avut un dialog constant cu ei. Faptul că nu s-au oprit șantierele, faptul că am reușit, și vorbesc de șantiere deschise – la autostrăzi, de exemplu, și drumuri expres – de 164 de kilometri. Dintre acestea, aproape 70 de kilometri au fost șantiere deschise în primele patru luni. În perioadă de criză am reușit să intrăm cu utilajele”, a declaratLucian Bode.
Ministrul a explicat că „a început Sibiu – Pitești, tronsonul I Sibiu – Boița, a început varianta ocolitoare Timișoara Sud, a început DN 2 – A2, a început drumul expres Craiova – Pitești, tronsonul I. Până la sfârșitul anului, eu cred că putem să începem lucrările pe încă 80 de kilometri, și anume pe centura sud a Capitalei – 52 de kilometri unde putem să începem lucrările în acest an. De asemenea, Autostrada Transilvania are cel puțin două tronsoane, Zimbor – Poarta Sălajului și Nușfalău – Suplacu de Barcău, unde vom anunța câștigătorul în maxim două, trei săptămâni. Dacă nu vin contestații, semnăm contractul”.
Referitor la contestațiile care, adesea, au întârziat multe proiecte de infrastructură, el a afirmat: „Să știți că lucrurile s-au schimbat. M-a întrebat premierul, într-o discuție recentă pe Sebeș – Turda. Discutând cu domnia sa, am constatat și noi că lucrurile merg mai bine, merg în direcția în care ne dorim. Am trecut de la teorii, de la desene prin studiourile de televiziune, la lucru efectiv. De ce se întâmplă lucrul acesta? În primul rând, comportamentul celor dinaintea noastră, pentru că au ținut foarte multe lucruri la sertar, așteptând să vadă cine semnalizează în stânga sau în dreapta. Mai pe înțelesul tuturor, lucrări care erau pregătite a fi lansate, erau ținute – nu anunțau câștigătorul, nu semnau contractul din motive doar de ei știute. Au ținut la sertar foarte multe proiecte, nu știu cu ce scop”.