Premierul ungar Viktor Orban acuză CNN și diplomații străini că vor să-l înlăture din fruntea Guvernului

Premierul ungar Viktor Orban acuză CNN și diplomații străini că vor să-l înlăture din fruntea Guvernului
Premierul ungar Viktor Orban ar fi declarat într-o întâlnire cu membrii partidului că o serie de diplomați ungari și străini ar fi organizat o tentativă de îndepărtare a sa și a Guvernului pe care îl conduce...

Premierul ungar Viktor Orban ar fi declarat într-o întâlnire cu membrii partidului că o serie de diplomați ungari și străini ar fi organizat o tentativă de îndepărtare a sa și a Guvernului pe care îl conduce din fruntea țării, precum și folosirea presei internaționale în acest scop, informeaază MTI.

Prezent la o întâlnire a partidului, Viktor Orban a declarat că a fost organizată o tentativă cu aspecte de securitate națională pentru înlăturarea sa și a Executivului, cu participarea unor oficiali ungari și străini, potrivit publicațiilor Magyar Nemzet și  Nepszabadsag, confirmând informaţiile apărute pe portalul hvg.hu.

Cotidianul Magyar Nemzet relatează că Orban ar fi declarat că presa internațională a fost folosită în atacurile împotriva sa, dând ca exemplu reportajele postului de televiziune american CNN care au fost foarte critice la adresa lui, și precizând că în cele din urmă, tentativele de înlăturare a sa de la putere au fost dejucate.

Potrivit publicației Nepszabadsag, Orban ar fi declarat la întâlnire că relatările CNN despre Ungaria au încercat să creeze impresia că influenţa sa a scăzut.

Publicația online Index arată că premierul ungar s-a referit la ultimele zile ale lunii decembrie, când a vorbit despre atacuri coordonate. Apropiaţii premierului au pregătit analize care cercetează motivele din spatele multitudinii de atacuri la adresa Guvernului Orban la sfârşitul lunii decembrie.

Potrivit unui oficial din cadrul biroului premierului, Executivul a identificat persoanele care se află în spatele acestor atacuri.

Vineri, liderul grupului parlamentar al FIDESZ, Janos Lazar, a negat aceste informații, precizând că premierul ungar s-a concentrat pe subiectele de actualitate atunci când a luat cuvântul în cadrul întâlnirii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`