Premierul României, tur de forță la Munchen: Ludovic Orban a participat la „European Dinner”, alături de Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene (FOTO)

Premierul României, tur de forță la Munchen: Ludovic Orban a participat la „European Dinner”, alături de Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene (FOTO)
Foto: facebook.com/pnl.ro

Premierul interimar al României, Ludovic Orban, conduce delegația română de la Conferința de Securitate de la Munchen. În timpul acestui weekend, în care spațiul euroatlantic este concentrat în capitala Bavariei, șeful Guvernului de la București promovează interesele țării în compania celor mai importanți oficiali europeni și NATO.

Unul dintre aceștia este chiar Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, alături de care Ludovic Orban a participat la „European Dinner”, eveniment organizat de Conferința pentru Europa, în marja Conferinței de Securitate de la München.

România are una dintre cele mai puternice delegații din punct de vedere al reprezentării politice la Conferința de Securitate de la Munchen, cel mai important forum din sector în spațiul euroatlantic. Delegația română este formată din premierul interimar Ludovic Orban, Bogdan Aurescu, ministrul interimar al Afacerilor Externe, respectiv Nicolae Ciucă, ministrul interimar al Apărării Naționale. (Detalii AICI)

„România este o țară care protejează o frontieră mare a Uniunii Europene. Mesajul nostru este foarte clar: respectăm valorile, principiile și prezența importantă a fiecărui țări în procesul decizional. (…) Suntem gata să fim integrați în spațiul Schengen. Respectăm toate criteriile tehnice. România este o țară democratică, foarte pro-europeană și care a arătat în ultimii zece ani că este un actor european. În ce privește corupția, obiectivul nostru principal este să punem capăt Mecanismului de Cooperare și Verificare. Suntem complet devotați să respectăm articolul 2 din Tratatul UE privind statul de drept”, a spus premierul, într-una din primele sale intervenții la Munchen.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`