Premierul Ponta se va întâlni cu candidații propuși la șefia parchetelor pentru a discuta o urgentare a calendarului numirilor

Publicat: 07 04. 2013, 13:04

Premierul Victor Ponta a anunţat, într-un interviu televizat, că va avea la începutul săptămânii viitoare o întâlnire cu candidaţii nominalizaţi la şefia parchetelor. Şeful Executivului a mai spus totodată că îi va sfătui pe procurorii propuşi să-şi înregistreze cât mai repede candidaturile la CSM, pentru a urgenta procedura de numire.

„Partenerii noştri europeni nu o văd (n.red. pe Laura Codruţa Kovesi) ca pe omul lui Băsescu. Să renunţăm la teoria asta totuşi un pic copilărească, cum că ne plecăm (n. red. în faţa partenerilor europeni), nu ne obligă nimeni să ne plecăm, putem să facem ce vrem, dar atunci haideţi să nu ne mai plângem că nu suntem trataţi la egalitate, că nu suntem primiţi în Schengen, că nu avem mai multe fonduri europene. (…) Când intri într-un club în care oamenii îţi spun că trebuie să fii la costum, cu cravată sau în rochie, poţi să te duci în blugi, dar te dau oamenii afară. Nu poţi să fii şi înăuntru, şi în afară”, a susținut Ponta.

Premierul a subliniat astfel că numirea Codruţei Kovesi în fruntea DNA ar aduce continuitate şi credibilitate în fruntea unei instituţii care şi-a câştigat deja încrederea şi aprecierea forurilor europene.

Mai rămân însă de făcut câţiva paşi. Primul – CSM trebuie să dea un răspuns rugăminţii făcute oficial de premier, de a urgenta procedura numirilor.

Iar în acest sens premierul a anunţat deja că va vorbi, la începutul săptămânii viitoare, cu persoanele propuse la şefia parchetelor, pentru a-şi înregistra mai repede candidaturile la CSM.

Ponta, discuții cu procurorii propuși la șefia parchetelor

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf

Embed: