Premierul Marcel Ciolacu, noi precizări despre legea pentru Klaus Iohannis: „În principiu, este corect ca orice om să poată candida” (VIDEO)

Publicat: 20 09. 2024, 13:30
Actualizat: 20 09. 2024, 13:32
Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu a făcut vineri noi declarații despre proiectul de lege care îi oferă posibilitatea președintelui Klaus Iohannis de a candida la alegerile parlamentare.

Premierul a precizat într-o conferință de presă, la Oradea, că se va exprima în cadrul partidului, dar că în principiu este corect ca orice persoană să poată candida:

“O să mă exprim în cadrul PSD. Am convocat deja luni o ședință, o să stau  de vorbă cu colegii mei și o să spun foarte clar punctul de vedere în cadrul partidului și a grupurilor parlamentare

În principiu, este corect ca orice om să poată candida, nu trebuie cineva să optureze un drept constituțional. Cel mai important este să respectăm Constituția”.

Întrebat dacă această lege echivalează cu un vot pentru Klaus Iohannis, premierul a răspuns:

„În primul rând nu l-am votat pe Iohannis niciodată și nici nu o să îl votez. În al doilea rând, nu știți cum voi vota luni și în al treilea rând nu v-am făcut nimic”.