Premierul Marcel Ciolacu: „Anul viitor vom putea cumpăra anvelope produse în România”

Premierul Marcel Ciolacu: Anul viitor vom putea cumpăra anvelope produse în România

Premierul Marcel Ciolacu anunță că anul viitor românii vor putea cumpăra anvelope produse în România, după ce a vizitat fabrica Nokian Tyres din Oradea, la o zi după inaugurarea oficială a investiției de 650 de milioane de euro, la care Guvernul a contribuit cu un ajutor de stat de 100 de milioane de euro

“Anul viitor vom putea cumpăra anvelope #produseînRomânia! Este impresionant ce am văzut la fabrica Nokian Tyres din Oradea, la o zi după inaugurarea oficială a investiției de 650 de milioane de euro, la care Guvernul a contribuit cu un ajutor de stat de 100 de milioane de euro! Este o unitate la cel mai înalt standard, unde – până la sfârșitul acestui an – vor lucra 300 de angajați, iar până în 2025 vor ajunge la 500 de angajați, plătiți la nivelul salariilor occidentale.

Relocată din Rusia în România, fabrica Nokian Tyres este un exemplu al unei reușite care reunește un investitor de calibru internațional, autorități locale și Guvernul României care a susținut puternic o asemenea investiție. Pentru că parteneriatul cu mediul privat este #caleasigură pentru dezvoltarea României!”.

Premierul a mai spus că modelul fabricii de la Oradea va fi folosit pentru construirea Programului Național pentru Marea Industrie:

“Mai mult, folosim acum modelul Nokian pentru a construi Programul Național pentru Marea Industrie, de 2 miliarde de euro. Pentru că firma finlandeză este, prin producția românească exportată peste tot în lume, unul dintre cei mai mari ambasadori ai României în lume! De aceea, sunt convins că succesul Nokian va atrage și alți mari investitori în țara noastră”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`