Premierul Ludovic Orban cere autorităților sanitare să angajeze urgent la DSP medici și asistente din rețeaua școlară, rezidenți și angajați ai Caselor Județene de Sănătate

Publicat: 19 03. 2020, 18:21
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Prim-ministrul Ludovic Orban a lansat un apel către autoritățile sanitare din România, joi, cerându-le să angajeze urgent la Direcțiile de Sănătate Publică medici și asistente din rețeaua școlară.

„Apelați la rezidenți, la angajații Caselor Județene de Sănătate și la angajați din spitalele care nu sunt în prima linie a luptei cu coronavirus”, a fost mesajul premierului.

Ludovic Orban a subliniat că PNL a pus sume suplimentare la dispoziția sistemului sanitar, astfel încât să se facă angajări în sector, să fie cumpărate materialele și echipamentele necesare, precum să fie asigurate și nevoile persoanelor carantinate.

Nu în ultimul rând, premierul le-a cerut angajaților AJOFM și ITM să fie pregătiți pentru aplicarea prevederilor OUG privitor la șomajul tehnic.

Același Ludovic Orban anunța, joi dimineață, că a dispus să se facă angajări în Direcțiile de Sănătate Publică și să se majoreze numărul de epidemiologi din spitale.

„Am găsit DSP-urile aproape în moarte clinică, cu puțini angajați din cauza guvernărilor dinaintea noastră. Am dispus să se facă angajări din rețeaua școlară, rezidenți, casele județene de sănătate, eventuali medici din spitale care nu sunt în prima linie.

Creștem numărul de epidemiologi. De viteza acestor anchete depinde reducerea răspândirii virusului.

Am cerut MAI, mai ales după preluarea Poliției Locale, să ia măsuri energice pentru respectarea carantinei și izolării la domiciliu. Să ia inclusiv măsuri drastice de sancționare, prin amenzi sau dosare penale”,declara Ludovic Orban.