Premierul Ludovic Orban a cerut ministerelor să definitiveze actele normative privind pachetul de relansare economică (VIDEO)

Premierul Ludovic Orban a cerut ministerelor să definitiveze actele normative privind pachetul de relansare economică (VIDEO)

Premierul Ludovic Orban a solicitat, joi, ministerelor Finanţelor, Economiei, Muncii şi Fondurilor Europene să definitiveze actele normative cuprinse în pachetul de relansare economică.IMM Invest este unul dintre cele mai importante instrumente implementate deGuvernul Orbanîn combaterea crizei COVID-19. Deasemenea, așa cum anunța în urmă cu aproximativ două săptămâni Orban, accentul va cădea pe pilonul investițiilor publice. Guvernul vrea să mobilizăm toate resursele posbile pentru a asigura finanțare pentru marile obiective de infrastructură energetică, de transport, în domeniul sănătății, educației, comunicațiilor, agricultirii.

Planul Guvernului Orban de relansare economică a României

Ludovic Orban, premierul Româ­niei, a anunţat că guvernul lucrează la un pachet de măsuri econo­mice care include un program de garanţii de stat şi pentru companiile mari, la fel cum este programul IMM Invest pentru întreprinderile mici şi mijlocii.

„Am solicitarea către toate ministerele implicate în pregătirea pachetului economic de relansare să lucreze pentru definitivarea actelor normative. (…) Este vorba despre Ministerul Finanţelor, Ministerul Economiei, Ministerul Muncii, Ministerul Fondurilor Europene, în care avem mari speranţe şi avem multă încredere domnule ministru Marcel Boloş că vom putea accesa într-un termen cât mai rapid fondurile europene”, a declarat Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

IMM Invest, unul dintre principalele instrumente prin careGuvernul Orbanvrea să relanseze economia

IMM Invest este unul dintre cele mai importante instrumente implementate deGuvernul Orbanîn combaterea crizei COVID-19. Cu un plafon maxim de garantare alocat de 15 miliarde de lei,platformaprevede credite pentru capital de lucru și credite pentru investiții, care le permite practic întreprinderilor mici și mijlocii din țară – care resimt efectele impasului generat de pandemie – să își asigure lichiditățile pentruderularea activității curente sau pentru investiții, prin accesareaunuia sau a mai multor credite pentru realizarea de investiții și/sau unul sau mai multe credite/linii de credit pentru capital de lucru, garantate de către FNGCIMM în numele și contul statului roman, prin Ministerul Finanțelor Publice. Potrivit reprezentanților săi, sub umbrela IMM Invest sunt cuprinse următoarele beneficii: statul poate garanta până la 90% din valoarea creditelor pe care le accesați la una din băncile partenere; nu plătiți dobândă, comision de garantare sau alte costuri de acordare! Costurile finanțării sunt subvenționate în procent de 100% de la bugetul de stat, până la data de 31 decembrie 2020, cu posibilități de prelungire; nu plătiți comision de rambursare anticipată; valoarea maximă a creditelor poate fi de până la 10.000.000 lei pentru investiții și până la 5.000.000 lei pentru capital de lucru.

Klaus Iohannis: Vom investi în autostrăzi, în proiecte de cale ferată, în sisteme de energie regenerabilă, în sistemul de sănătate publică, în învățământ

Premierul Ludovic Orban s-a întâlni miercuri cu președintele Klaus Iohannis pentru a discuta desprefondurilor europene alocate României de către Uniunea Europeană. Țara noastrăar urma să primească 33 de miliarde de euro sub formă de granturi și credite, bani care, spune președintele Klaus Iohannis, vor fi investiți în proiecte de infrastructură, în sistemul de sănătate și învățământ.

”Este în discuție o propunere a Comisiei Europene pe care noi o găsim bună. Fondurile multianualte vor fi discutate la pachet cu fonduri destinate pentru revigorarea evonomică. Vom beneficia și noi, România, de mai multe fonduri europene de cât a avut inițial în plan. Se vehiculează foarte multe variante. În realitate, avem de-a face cu un proiect al Comisie pe care îl găsim bun, un proiect prin care României i se acordă fonduri importante. Urmează etapa de negociere, între liderii statelor și în Parlamentele naționale și în Parlamentul European. Noi am analizat toate oportunitățile vom investi acești bani în proiecte foarte importanet pentru România. Vor primi și firmele posibilitatea să primească acești bani. Vom investi în autostrăzi, în proiecte de cale ferată, în sisteme de energie regenerabilă, în sistemul de educație publică, în învățământ. Suntem hotărâți să ne batem cu toții pentru a primi o alocare cât se poate de substanțială pentru România”, a spusKlaus Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie