Premierul desemnat începe negocierile pentru votul de învestitură: Ce liberali îl vor însoți pe Ludovic Orban la discuțiile cu celelalte partide parlamentare

Publicat: 16 10. 2019, 10:08
Foto:Inquam Photos / Octav Ganea

Ludovic Orban, președintele PNL și premierul desemnat de către Klaus Iohannis, va fi însoțit de Florin Cîțu, liderul senatorilor liberali, și Raluca Turcan, liderul deputaților, la negocierile cu grupurile parlamentare, în încercarea de a obține sprijinul necesar pentru învestitură.

Așadar, Raluca Turcan și Florin Cîțu vor merge alături de Ludovic Orban la discuțiile cu celelalte partide din Parlamentul României, potrivit g4media.ro. Totuși, conform sursei citate, negocierile vor fi purtate și informal, iar printre cei care vor purta discuții de la om la om în Parlament pentru a atrage cât mai multe voturi în favoarea Guvernului Orban se numără senatoarea Alina Gorghiu și deputatul Lucian Bode.

Vestea vine în contextul în care Ludovic Orban a fost desemnat premier de către președintele Klaus Iohannis. Președintele PNL are la dispoziție 10 zile să strângă o echipă de miniștri și să alcătuiască o program de guvernare, cu care să vină în fața Parlamentului în încercarea de a trece cu bine votul de învestitură.