Premierul desemnat ar fi ajuns la un consens cu ALDE. Ludovic Orban: „PNL este un apărător hotărât al cotei unice de impozitare”

Publicat: 17 10. 2019, 19:37
Foto: facebook.com/ludovic.orban.79

Ludovic Orban, omul desemnat de președintele Iohannis să compună și să conducă viitorul Guvern, susține că negocierile cu ALDE au condus, în viziunea PNL, la un consens, potrivit news.ro.

„Am luat act de punctele de vedere şi de solicitările exprimate de reprezentanţii ALDE şi pot să vă spun că sunt, cea mai mare parte a punctelor care au fost în discuţie, din punctul meu de vedere sunt rezolvate. Cota unică de impozitare, se ştie foarte clar, PNL este cel care a introdus această reformă fiscală privind cota unică de impozitare şi este un apărător hotărât al cotei unice de impozitare”, a afirmat Orban, joi seară, după discuţiile cu delegaţia ALDE.

Liderul PNL a mai precizat că a creşte alocările bugetare pentru investiţii este şi obiectivul PNL, iar solicitarea legată de marile proiecte de infrastructură este una pertinentă. Totodată, Ludovic Orban a reiterat că PNL respectă voinţa cetăţenilor în ceea ce privește Justiția, exprimată la referendum. De asemenea, în ceea ce priveşte desfiinţarea Secţiei speciale, PNL a înaintat un proiect de lege.

„În principiu, nu există niciun punct de vedere exprimat de partenerii noştri la negociere care să reclame o problemă din partea noastră”, a afirmat el.

Referitor la cooptarea PMP la guvernare, Orban a spus că opţiunea exprimată de ALDE este pentru un guvern monocolor PNL, ceea ce reprezintă şi opţiunea liberalilor.

„Deocamdată nu au existat, în discuţiile de până acum, cereri exprese de participare la guvernare cu miniştri. Sigur că la alte nivele suntem deschişi unor experţi, unor oameni competenţi sau unor soluţii care pot fi propuse de partenerii noştri”, a mai spus premierul desemnat.