Premierul anulează programul de campanie și merge alături de localnicii afectați de inundații

Premierul anulează programul de campanie și merge alături de localnicii afectați de inundații
Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu și-a anulat programul politic de sâmbătă, programat  la Botoșani, conform anunțului făcut de Biroul de presă al Guvernului. Premierul se va deplasa de urgență în județul Galați pentru a evalua ajutoarele ce trebuie acordate urgent oamenilor loviți de viitură.

Odată ajuns în Galați, prim-ministrul va avea discuții cu autoritățile locale pentru a evalua daunele și pentru a coordona măsurile urgente de intervenție. Obiectivul principal este acordarea de sprijin rapid populației și comunităților grav afectate, urmărindu-se restabilirea normalității cât mai curând posibil.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a raportat decesul a două persoane în localitățile Pechea și Drăgușeni, victime ale viiturilor provocate de ploile torențiale recente. Eforturile de intervenție au inclus salvarea și evacuarea a peste 40 de persoane din aceste zone, surprinse de rapiditatea și volumul apei.

Fenomenele hidrometeorologice extreme au afectat 19 localități din opt județe ale României, inclusiv Argeș, Bacău, Buzău, Galați, Hunedoara, Neamț, Vâlcea și Vrancea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`