Premieră politică, votul din arest. Vanghelie: S-ar putea să cerem ca senatorul Voicu să poată vota

Publicat: 08 06. 2011, 00:29
Foto: inpolitics.ro

Președintele PSD București, Marian Vanghelie, a declarat că partidul social-democrat s-ar putea să ceară ca senatorul Cătălin Voicu, judecat în stare de arest preventiv pentru presupuse fapte de corupție, să poată vota, cât timp nu este condamnat.

„O să ne gândim foarte serios. S-ar putea să cerem să fi adus la Senat, dacă e nevoie pentru a vota. Pentru că, în momentul de faţă, lucrurile sunt foarte complicate. Nu există o majoritate la Senat, şi atunci să fie foarte important să ne decidem, să cerem ca el să poată să vină să îşi exercite votul. El nu este condamnat şi are dreptul să voteze”, a afirmat Vanghelie, pentru Evenimentul Zilei.

Marian Vanghelie a amintit că el a avut tăria să nu se delimiteze de Cătălin Voicu, pentru că nu crede în vinovăția acestuia.

„Eu nu m-am delimitat niciodată de Cătălin Voicu pentru că sunt bărbat. Înţelegeţi? Eu nu cred în vinovăţia lui Voicu, cred că este o arestare politică. Viaţa va demonstra dacă am avut dreptate sau nu. Cred că este un circ politic, o mascaradă. Şi de aceea nu mă delimitez. În general, toată lumea fuge când pritenii noştri au asemenea probleme. Eu nu fac partea din acea categorie”, a spus Vanghelie.

În privința imaginii pe care o are, liderul PSD București a declarat că sunt anumiți ziariști care îi crează o aură de neseriozitate “intenționat”.

„Unele sunt din partea unor ziarişti care zic că sunt şi ei în trend dacă fac aşa, altele pentru că ziariştii sunt puşi de anumiţi şefi de-ai lor ca să ducă lucrurile într-un anumit loc. Dar eu îi atenţionez pe acei şefi care fac aceste lucruri că vine o vreme a plăţii pentru toată lumea”, a susținut Vanghelie.

Senatorul PSD Cătălin Voicu se află în arest din 30 martie 2010.

Majoritatea în Senat este de 69 de senatori, iar PSD și PNL au împreună 68 de senatori, dar se pot baza pe doar 67 de voturi de la arestarea lui Voicu.