Premieră în Japonia: O femeie l-a dat în judecată pe șeful clanului Yakuza pentru înșelătorie

Publicat: 17 07. 2013, 13:59
O femeie a decis să îl dea în judecată pe șeful clanului Yakuza, sindicatul crimei organizate din Japonia, pentru a primi ”taxa de preotecție”, colectată de gruparea mafiotă, relatează...

O femeie a decis să îl dea în judecată pe șeful clanului Yakuza, sindicatul crimei organizate din Japonia, pentru a primi ”taxa de preotecție”, colectată de gruparea mafiotă, relatează Japan Daily Press.

Reclamanta cere 17 milioane de yeni pentru toți banii pe care i-a dat clanului Yakuza între 1998 și 2010, în schimbul protejării barului ei, situat în centrul orașului Nagoya.

Femeia susține că a plătit în fiecare lună între 30.000 și 100.000 de yeni, timp de 13 ani unei bande afiliate clanului Yamaguchi.

Avocații femeii, care au precizat că această acțiune este o premieră în Japonia, au arătat că femeia a decis să depună o plângere împotriva liderului clanului Yamaguchi, Kenichi Shinoda, el fiind ”angajatorul responsabil” de acțiunile bandei.

Clanul Yakuza are afaceri în domenii precum construcții, finanțe, evacuarea deșeurilor, jocuri de noroc și piața asigurărilor.

Sindicatul crimei organizate a reprezentat o forță în Japonia încă din 1868.