Prefectul Rareș Hopincă, după anunțul lui Nicușor Dan privind achiziția de mini centrale termice: „Primăria Generală se preface că lucrează”

Prefectul Rareș Hopincă, după anunțul lui Nicușor Dan privind achiziția de mini centrale termice: „Primăria Generală se preface că lucrează”
Sursa foto: Facebook / Rareș Hopincă

Prefectul Capitalei a comentat anunțul făcut de Nicușor Dan în privința achiziției de mini centrale termice și susține că Primăria Generală a Municipiului București „se preface că lucrează”.

„Primăria Generală se preface că lucrează”, spune Rareș Hopincă

Prefectul Capitalei a vorbit despre avaria de la rețeaua de termoficare și a acuzat municipalitatea că „se preface că lucrează”.

„Primăria Generală se preface că lucrează. Cetățenii ar trebui să se prefacă și ei că au căldură? Încă 313 blocuri au rămas fără agent termic în București. Majoritatea în Sectorul 2, unul dintre cele mai afectate sectoare de disfuncționalitățile sistemului”, a scris Rareș Hopincă, vineri, pe Facebook.

„În a 3-a iarnă a mandatului și fix în ziua în care s-a produs cea mai mare avarie din ultima perioadă, Primăria Generală publică anunț de achiziție publică pentru 20 de mini centrale, care să suplinească livrarea sub parametri a agentului termic în 340 de blocuri. Termenul de depunere este 23 februarie, adică la sfârșitul iernii. Cât este interes pentru a rezolva real o problemă uriașă pentru bucureșteni și cât este exercițiu de imagine și de discurs la început de an electoral?”, a adăugat Rareș Hopincă.

Ce a spus prefectul Capitalei despre achiziția de mini centrale termice

Rareș Hopincă spune că măsura anunțată de Nicușor Dan este una „tardivă”.

„Când estimează domnul primar general că cele 20 de instalații vor livra agent termic? De ce o face la finalul iernii, în 2024? Este primar din 2020 și tot de atunci a promis bucureștenilor apă caldă și căldură. De ce nu a făcut această achiziție în primele 2 ierni ale mandatului, înainte să lase zeci de mii de oameni fără căldură?”, a adăugat prefectul.

„O măsură tardivă, cu eficiență îndoielnică și luată doar pentru a se putea invoca în campanie. Așa arată o administrație ruptă de realitate și de oameni, iar din păcate Sectorul 2 resimte din plin efectele nepăsării autorităților. Solicit Termoenergetica să remedieze de urgență avaria produsă la Magistrala II Sud din zona Piața Iancului, cât și avariile deja existente în celelalte sectorare din Capitală și să reia în cel mai scurt timp furnizarea de agent termic către bucureșteni!”, a mai spus Rareș Hopincă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:11 - Aproape 80 de oameni au murit, după ce feribotul pe care se aflau s-a scufundat. Vasul cu o capacitate de 80 de persoane transporta 278
23:53 - Joe Biden spune că, în locul Israelului, ar evita să atace câmpurile petroliere din Iran: „M-aș gândi la alte alternative”
23:42 - Alimentul care, consumat în exces, afectează imunitatea și accelerează procesul de îmbătrânire. Specialiștii trag un semnal de alarmă
23:31 - Rusia urmează să îi scoată pe talibani de pe lista organizațiilor teroriste. Serghei Lavrov cere Occidentului să ridice restricțiile care îi vizează pe aceștia
23:09 - Autoutilitară cuprinsă de flăcări în municipiul Suceava. De la ce ar fi pornit incendiul
23:06 - Incident la un liceu din Arad. O profesoară a rămas inconștientă minute bune, după ce o bucată de tencuială i-a căzut în cap
22:44 - Oana Florea: PNL, un partener cu care s-a putut negocia punctual orice măsură și a existat comunicare până când Iohannis a început să își bage coada în coaliție. Viitorul lui job e mai important decât stabilitatea țării (VIDEO)
22:18 - Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu soldații care luptă în regiunea Kursk a Rusiei. Președintele Ucrainei, în vizită în Sumî, regiune din zona de graniță (FOTO, VIDEO)
22:15 - Scandal monstru la Spitalul Colentina, din Capitală. Ce ar fi pățit un pacient internat acolo
21:58 - Cristina Prună (USR): Cred că asta îl vulnerabilizează pe Mircea Geoană! Trebuie să fie mai clar și să lămurească lucrurile acestea (VIDEO)