Prefectul Capitalei, Alin Stoica: „Din păcate nu stăm strălucit la rata de vaccinare și trebuie să depunem eforturi în continuare” (VIDEO)

Prefectul Capitalei, Alin Stoica: Din păcate nu stăm strălucit la rata de vaccinare și trebuie să depunem eforturi în continuare (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat pentru B1 TV că trebuie depuse eforturi semnificative pentru accelerarea campaniei de vaccinare, având în vedere că rata imunizării nu este una “strălucită”. De asemenea, acesta a subliniat că relaxările care au intrat în vigoare de marți sunt în strânsă legătură cu vaccinarea:

Prefectul Capitalei, despre importanța campaniei de vaccinare pentru relaxarea restricțiilor

“Restricțiile sunt valabile, relaxările au fost stabilite prin HG și sunt aplicabile începând de astăzi, inclusiv în București. Din păcate, nu stăm strălucit la rata de vaccinare și trebuie să depunem eforturi în continuare.

Cele mai multe dintre schimbări vizează încurajarea deschiderii de noi activități care au fost anterior închise dar cu participarea în special a persoanelor care sunt vaccinate. Aceste relaxări au legătură și cu campania de vaccinare pentru că trebuie să încurajăm cetățenii să vină să se vaccineze pentru a reveni la o viață normală economic și social.

Schimbările principale sunt deschiderea de noi activități, cum spuneam, de exemplu cluburi și discoteci care se deschid până la ora 12 noaptea, dar cu participarea persoanelor vaccinate, deschiderea de locuri de joacă în interior pentru copii ai căror părinți, aparținători au dovada faptului că s-au vaccinat sau că au fost testați și sunt negativi sau au trecut prin boală.

De asemenea, o modificare importantă este posibilitatea de organizare de concerte, festivaluri, fără o limită de participare, singura limită fiind asigurarea a doi metri pătrați d efiecare persoană. De asemenea, condiția principală fiind ca cei care participă să fie vaccinați.

Totodată, și limitările pentru activitățile în interior de spectacole sau restaurante sunt ridicate, în condițiile în care persoanele care participă sunt toate vaccinate, altfel accesul este permis până șa 70%”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce măsuri au intrat în vigoare marți

Începând de marți,intră în vigoaremai multe măsuri de relaxare, printre care se numără creșterea numărului persoanelor care pot participa la activități culturale, artistice, de divertisment, desfășurarea evenimentelor sportive dar și a evenimentelor private, precum nunțile sau botezurile.

Hotărârea de Guvern care prevede eliminarea restricțiilor, începând cu data de 1 iunie, prevede următoarele:

Creșterea numărului participanților la activitățile culturale, artistice, de divertisment în spații deschise de la 500 la 1000 de persoane. Pot participa cei care s-au vaccinat, care s-au testat sau au trecut prin boală

S-a mărit la 8 numărul persoanelor care pot circula în grup.

S-a aprobat desfășurarea evenimetelor private, nunți, botezi cu 50 de persoane în spații închise și 70 în spații deschise. Numărul persoanelor poate fi mai mare doar dacă toate sunt vaccinate

Activitățile sportive se pot desfășura atât la interior, cât și la exterior cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea spațiului. Peste această limită e permisă doar dacă toate persoanele sunt vaccinate sau se vaccinează înainte.

A fost crescut numărul persoanelor care pot participa la activități culturale, științifice, artistice sau de divertisment în spații închise de la 50% la 70% din capacitatea spațiului.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)