Prefectul Capitalei a cerut DSP o analiză care să stea la baza măsurilor anti-coronavirus din București

Publicat: 22 03. 2021, 15:39
Foto: captură B1 TV

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a anunțat luni că a solicitat Direcției de Sănătate Publică București o analiză cu privire la rata de incidență, presiunea asupra spitalelor și rata de vaccinare, astfel încât să fie luate cele mai oportune măsuri anti-coronavirus în municipiu.

Alin Stoica, prefectul Capitalei,a cerut DSP București o analiză care să stea la baza măsurilor anti-coronavirus din oraș

La Prefectura Capitalei a avut loc o ședință, la care au luat parte și reprezentanții DSP și INSP. Alin Stoica a explicat că în cadrul reuniunii nu au fost formulate propuneri concrete, însă s-a discutat despre date legate de pandemie, precum rata de infectare, de mortalitate, traficul între București și județele limitrofe, gradul de conformare în transportul în comun sau în restaurante, potrivit Agerpres.

„Am discutat atât cu specialiştii de pe zona de sănătate publică – epidemiologi şi medici de la DSP şi INSP – cât şi cu Poliţia Capitalei, Jandarmeria pe tot ce înseamnă măsuri de prevenire a răspândirii virusului. Voi comunica, evident, şi cu prefectul de Ilfov, cu prim-ministrul, cu ministrul de Interne, iar mâine aştept o analiză pe toate elementele – pentru că nu e vorba doar de rata de incidenţă. Medicii se uită la presiunea care este asupra spitalelor, la numărul de medici, de vaccinări, incidenţa infectărilor în general pe populaţie şi mâine vor veni cu o analiză, cu date concrete şi pe baza analizei respective sper eu să putem să luăm cele mai bune măsuri. (…) O analiză pe toate elementele pe care le presupune legea am cerut-o de la DSP pentru mâine”, a declarat prefectul Capitalei, la Digi FM.

Carantinarea, a explicat el, se numără printre măsurile posibile, având în vedere că este prevăzută de lege. Prefectul Capitalei a menționat, totuși, că depășirea incidenței de 6 nu înseamnă că Bucureștiul va intra automat în carantină.

Ce au declarat Nicușor Dan și Radu Mihaiudespre situația din Capitală, după ședința de la Palatul Victoria

Primarul general al Capitalei a subliniat că se încearcă „pe cât posibil” să fie evitată carantinarea Bucureștiului.

„Am încercat să găsim acele măsuri efective, dincolo de partea legislativă de reglementare, care să evite carantinarea Bucureștiului”, a spus Nicușor Dan.

La rândul său, primarul Sectorului 2 a susținut o serie de declarații, context în care a enumerat câteva dintre măsurile luate în calcul în cadrul discuției de la Palatul Victoria.

„E posibil să existe niște măsuri limitative pentru magazine, pentru centre comerciale, în care să intre un număr de persoane, să fie limitat numărul de persoane care intră în aceste centre, în așa fel încât să putem respecta o distanțare socială. Este, de asemenea, posibil, dacă sunt măsuri pentru intrarea în centre comerciale, să gestionăm și cozile, care e posibil să se formeze. Se discută toate aceste lucruri și ce vreau să înțelegem este că facem tot ce se poate, dar nu o să putem să ținem Capitala necarantinată dacă populația, dacă cetățenii Bucureștiului nu vor colabora în această direcție”, a afirmat Radu Mihaiu, adăugând că s-a discutat inclusiv despre limitarea programului teraselor pe timp de weekend.