Prefecții din 37 de județe au fost eliberați din funcție miercuri, după ședința de Guvern. Traian Berbeceanu părăsește Prefectura Capitalei

Publicat: 03 03. 2021, 13:43
Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE 14.45 //Premierul Florin Cîțu a declarat că nu a numit pentru moment propunerea USR PLUS, în funcția de prefect al Capitalei. Totodată, el a anunțat că au fost eliberați din funcție 103 prefecți și numiți 36 de prefecți din 42 și 75 de subprefecți din 85.

„Am eliberat 103 prefecți și subprefecți din funcție și au fost numiți 36 de prefecți din 42 și 75 de subprefecți din 85. Mâine după ora 13.30 vor depune jurământul și începând de mâine seară își vor prelua atribuțiile.

Acolo unde nu au fost numiți subprefecți încă, sunt 6 unde nu sunt, acolo subprefecții vor prelua atribuțiile până la numirea subprefecților. Traian Berbeceanu a fost eliebrat din funcție. Nu a fost făcută nominalizarea pentru București. Va fi condus de un subprefect”, a declarat premierul Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern de miercuri.

Știrea inițială //Miercuri, Hotărârile de Guvern privind eliberarea din funcție de a 37 de prefecți din România a fost publicată în Monitorul Oficial, după ședința de Guvern, informează Agerpres. Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu a fost la rândul său eliberat din funcție în cursul acestei zile.

El a fost eliberat din funcție printr-o hotărâre de Guvern adopta în prima ședință a Executivului, din ziua de 3 martie 2021.

În cazul prefectului de Satu Mare, s-a dispus aplicarea mobilității, el fiind numit secretar general adjunct la Ministerul Afacerilor Interne.

Cum și-au împărțit partidele de la guvernare funcțiile de prefect:

  • PNL: Alba, Bistrita Nasaud, Brasov, Bihor, Botosani, Calarași, Caraș, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vâlcea, Vrancea.
  • USR-PLUS: Argeș, Bacău, Brăila, București, Buzău, Galați, Gorj, Harghita, Ialomița, Maramureș, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui.
  • UDMR: Arad, Cluj, Covasna, Sălaj, Satu Mare.