Predoiu: Flagelul drogurilor a lovit Europa cumplit și devastator. Nu e România veriga slabă. Intră mai multe stupefiante prin vestul continentului

Publicat: 26 09. 2024, 12:51
Cătălin Predoiu (PNL), ministrul de Interne. Sursa foto: Cătălin Predoiu / Facebook

Cătălin Predoiu (PNL), ministrul de Interne, a declarat că „nu e România veriga slabă a Europei”, ci pe întreg continentul problema traficului de droguri a luat amploare, peste 800 de rețele mari de crimă organizată fiind active în acest moment.

Predoiu: Nu e România veriga slabă a Europei în materie de droguri

„Flagelul drogurilor a lovit cumplit Europa, cumplit și devastator, în vestul Europei mult mai grav decât ce e în România. (…)

Atât în România, cât şi în Europa există o presiune imensă privind traficul şi consumul de droguri. E o problemă pe care alte ţări europene o stăpânesc mai puţin fericit decât reuşim noi, o spun fără ezitare.

Nu e România veriga slabă a Europei în materie de droguri. Intră mai multe prin vestul Europei, că porturile sunt mai mari, activitatea e mai mare și piaţa e mai mare”, a declarat Cătălin Predoiu, pentru Digi24.

Acesta a mai precizat că legile privind paza porturilor trebuie revizuite: „Sunt firme private care păzesc porturile și ele ar trebui acreditate până la nivel de angajat de către poliție, ca să nu avem breșe”.

Predoiu a mai susținut că toate rutele sunt folosite pentru traficul de droguri, nu neapărat portul Constanţa fiindcă autorităţile ar fi slabe.

Date oficiale despre crima organizată în Europa

Ministrul de Interne a citat apoi date oficiale, potrivit cărora în Europa există 821 de reţele mari de crimă organizată, cu circa 25.000 de membri.

„Anul trecut, într-o ţară din vestul Europei ne-am confruntat, spun ne-am pentru că e un spaţiu comun de siguranţă şi justiţie, cu 660 de explozii asociate traficului de droguri. O altă ţară s-a confruntat cu peste 60 de crime asociate traficului de droguri. Şi atunci că întreb: vi se pare că România e puţin mai sigură? Eu zic că da”, a mai afirmat Cătălin Predoiu.