Ponta susţine că va fi însoțit de Marga și de Orban la Consiliul European de la Bruxelles. Băsescu nu se află pe listă

Publicat: 20 06. 2012, 14:33

Premierul Victor Ponta a anunțat miercuri că a trimis Comsiei Europene componența echipei ce va reprezenta România la Consiliul European de la Bruxelles, din 28-29 iunie.

”Ministerul de Externe a transmis la Bruxelles, la Comisia Europeană, componența delegației României” a spus primul ministru, menționând că echipa care va merge la Bruxelles este formată, pe lângă primul ministru, ministrul de Externe, Andrei Marga, ministrul Afacerilor Europene, Ludovic Orban.

Ponta  a mai precizat că a primit și agenda finală a reuniunii.

”Pot să confirm că punctele de pe ordinea de zi a CE sunt situația economică și socială din Europa și Mecanismul finciar multianual” a spus Ponta.

Declarațiile premierului vin în contextul disputei dintre președintele Traian Băsescu și Victor Ponta pe tema reprezentării României, care durează de câteva săptămâni. Pe 12 iunie, plenul Parlamentului a decis ca premierul să reprezinte țara la reuniunea de la Bruxelles, însă președintele și opoziția a susținut că decizia nu este una juridică. Lucrurile nu s-au clarificat nici în urma unei discuții pe care premierul a avut-o cu șeful statului la Palatul Cotroceni. România avea termen până pe 22 iunie să anunțe componența delegației române.

Mark Gray, purtătorul de cuvânt al lui Jose Manuel Barroso, șeful Comisiei Europene, a declarat că lista cu delegația României la summit-ul Consiliului European din 28-29 iunie ar trebui trimisă, în mod normal, Consiliului European, la biroul președintelui Herman van Rompuy, arată Mediafax.

Acesta a adăugat că nu cunoaște dacă lista menționată de Victor Ponta a fost trimisă la președinția Comisiei Europene.

Nu cred că este o listă care trebuie trimisă nouă, ci Consiliului European, pentru că preşedintele Herman Van Rompuy este cel care se ocupă de organizarea summit-ului de săptămâna viitoare. Ar fi normal să fie trimisă Consiliului European, nu Comisiei Europene. Eu nu am informaţii despre faptul că o asemenea listă a fost primită la birourile noastre„, a spus Gray.

Ponta a trimis la CE componența delegației României la Consiliul European

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " />