Ponta nu e deputat. Răspunsul premierului privind pensiile speciale: Sunt prim-ministru și președintele PSD

Publicat: 20 04. 2015, 15:18

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, luni, ce părere are despre proiectul privind pensiile speciale ale parlamentarilor, un proiect de lege controversat pus la cale de aleși.

Victor Ponta, deputat PSD, a declarat că Parlamentul poate decide singur asupra acestui lucru, precizând că nu este deputat.

„Nu sunt deputat, sunt preşedintele PSD, prim-ministru  (…) Parlamentul poate decide singur asupra acestui lucru”, a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Jurnaliștii i-au atras atenţia că este membru în Parlament, moment în care Victor Ponta a admis şi a precizat că a fost ales „de către alegătorii din municipiul Târgu Jiu”.

 ”Cred că Parlamentul poate să decidă singur asupra acestui lucru. În ceea ce mă priveşte, mai am totuşi foarte mult până la încheieera mandatelor”, a afirmat liderul PSD.

 Potrivit proiectului pensiilor speciale, deputaţii şi senatorii vor avea dreptul după exercitarea mandatului, la cerere, la împlinirea vârstei standard, la o indemnizaţie lunara pentru activitatea de parlamentar, de indemnizaţie urmând să beneficieze doar cei care nu mai au calitatea de parlamentar.