Ponta: În 2002 nu mi-a trecut prin cap că voi fi lider și că voi concura cu Năstase pentru cel mai bun guvern de după 1989

Publicat: 18 10. 2015, 12:23

În 2010, PSD era un partid înfrânt și fără speranțe, dar acum a câștigat multe bătălii și va mai câștiga grație organizării sale, a spus Ponta într-un discurs la Congresul PSD.

”Poate vă aduceți aminte că data trecută am vorbit două ore. Acum vorbesc doar o oră și jumătate, Liviu. M-am hotărât să îi votez pe toți. Nu vreau să fie nimeni supărat. Așa cum voi m-ați sprijinit, așa vă voi sprijini și eu cu toate puterile mele. În 2002 am fost ales președinte al Tineretului și am crezut că mi-am atins maximul în cariera politică. Nu mi-a trecut prin cap că în 2010 voi fi lider și că voi concura cu Adrian Năstase pentru cel mai bun guvern pe care l-a avut România după 1989. Vreau să va mulțumesc și să vă spun că a fost cea mai mare onoare să fiu președintele PSD. Vă mulțumesc din inimă pentru asta.

În 2010 eram un partid înfrânt, dezamăgit și lipsit de speranță. Mai era și un Băsescu atotoputernic. Acum lucrurile sunt diferite și mulți am câștigat foarte multe bătălii: cel mai mare număr de primari, președinți de Consilii Județene, de consilieri, de deputați și senatori și vă mulțumesc pentru că voi ați dus bătălia. Sunt convins că în 2016 putem să obținem cel puțin ce am obținut în 2012. Depinde de dumneavoastră și de modul în care guvernul își face datoria.

Nu am făcut asta singur. Timp de cinci ani jumătate l-am avut alături pe Dragnea. Toate deciziile bune le-am luat împreună … și pe cele rele. A fost alături de mine și așa voi fi și eu alături de el.

Glumeam mai devreme cu Oprișan. I-am spus că se termină cinci ani jumate de dictatură a lui Ponta. El mi-a spus: aoleo să vezi ce vine! Înseamnă că vom fi puternici, iar organizarea va fi arma noastră principală. Doar împreună putem fi puternici”, a spus Ponta.