Ponta îl anunță pe șeful delegației FMI că PSD va susține măsurile sociale propuse de Guvern

Publicat: 31 07. 2011, 14:45

Liderul PSD, Victor Ponta, i-a adresat o scrisoare deschisă şefului misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, pe care l-a înformat că formațiunea pe care o conduce va susţine toate măsurile cu caracter social anunţate de Guvernul Boc şi le va promova şi în cadrul USL.

„Am aflat cu surprindere şi încântare în acelaşi timp că Guvernul României intenţionează să adopte o serie de măsuri pe care Opoziţia le promovează de multă vreme. Este vorba despre revenirea pensiilor şi a salariilor din sectorul bugetar la nivelul anterior tăierilor, precum şi despre proiectul «coşul de solidaritate», pentru pensionari. Sunt iniţiative de stânga, pe care le apreciem şi de care românii au mare nevoie. În baza unor principii elementare de comportament democratic, precum consecvenţă, responsabilitate şi consens, am deosebita plăcere de a vă informa că Partidul Social Democrat va susţine toate aceste măsuri cu caracter social, anunţate de Guvernul României, şi le va promova şi în cadrul Uniunii Social Liberale”, precizează Ponta în scrisoarea deschisă,citată de Mediafax.

Președintele PSD a precizat că, deşi adoptarea acestor măsuri „s-ar fi impus mult mai devreme”, încă de la începutul crizei economice, ele sunt bine venite şi acum.

„Sunt bucuros să aflu că Guvernul condus de premierul Emul Boc a descoperit, chiar şi după mai mult timp, dimensiunea socială a guvernării şi o va îmbina cu abordarea cantitativă şi contabilicească adoptată până acum”, mai spune Ponta.

Potrivit liderului PSD, România nu a ieşit încă din criza economică, iar evoluţiile din plan european, în special criza datoriilor, nu sunt în măsură să ofere o perspectivă optimistă.

„Prin urmare, societatea românească are în continuare nevoie de astfel de iniţiative de responsabilitate şi solidaritate socială. Ele trebuie îmbinate în mod inteligent cu măsuri proactive de stimulare a economiei, de reducere a fiscalitatii şi de multiplicare a locurilor de muncă. Partidul Social Democrat sprijină deschis o astfel abordare, inclusiv la nivelul Uniunii Social Liberale. Îmi exprim speranţa că Fondul Monetar Internaţional va fi un partener nu doar al Guvernului României, ci şi al românilor. Dacă mesajul dumneavoastră conform căruia creşterea economică nu are niciun rost dacă nu este resimţită de către populaţie va fi înţeles şi urmat de către Guvernul condus de premierul Emil Boc, atunci România se va afla pe un drum bun”, a încheiat liderul social-democraților.

PSD a transmis sâmbătă un comunicat în care preciza că „aplaudă” intenţia actualei puteri de a adopta „o serie de măsuri de stânga menite să mai atenueze povara crizei economice de pe umerii populaţiei” şi saluta demersul privind introducerea „coşului de solidaritate al pensionarului”, conform unui comunicat al formaţiunii social-democrate.