Ponta i-a îngropat, pas cu pas, pe baronii din PSD: Morala – Premierul nu se teme, în numele justiţiei, să sacrifice loturi întregi, nu doar trofee

Publicat: 21 05. 2015, 12:31

Alegerea lui Victor Ponta la șefia PSD pare să nu fie de bun augur pentru corupții din partid. Rând pe rând au picat capete importante, premierul neținând cont de faptul că aceștia l-au girat la un moment dat.

Chiar dacă la început l-au susținut, considerând că astfel ei îşi poată păstra puterea, Ponta i-a îngropat, pas cu pas, scrie Răzvan Prișcă într-un articol pentru Adevărul.

Adrian Năstase. Deși a fost numit tatăl politic al lui Ponta, acesta a fost condamnat la 2 ani de închisoare într-un dosar de corupție.

Liviu Dragnea. Văzut ca un apropiat al premierului, baronul de Teleorman s-a ales cu un an de închisoare cu suspendare în dasarul Referendumul.

Adrian Duicu. Preşedintele de la Mehedinţi nu era, în fapt, un baron comparabil cu venerabilii din Moldova. El a fost sacrificat pentru a fi un exemplu şi un semnal pentru ceilalţi.

Radu Mazăre. Edilul de la Constanța începuse o mișcare disidentă în interiorul PSD iar asta l-a costat libertatea. Baronul se află în arest pentru corupție.

Viorel Hrebenciuc. Tătucul PSD a fost înfundat într-un dosar de corupție.

Marian Vanghelie.  Plecarea din PSD nu i-a prins bine. Edilul Sectorului 5 se află la Beciul Domnesc pentru fapte de corupție.

Victimele colective – dosarul Microsoft.  Un exerciţiu de intimidare „şcoală” pentru curajoşii din PSD. Un dosar pornit din pixul lui Victor Ponta, îndreptat, chipurile, spre afacerile PDListe, dosarul Microsoft a adus în ancheta un lot de PSDişti, toţi din garda veche. Andronescu, Nica, Tănăsescu, Dan Ioan Popescu, Micky Şpagă şi, cu bătaie lungă, din nou, Adrian Năstase.

Morala: Ponta nu se teme, în numele justiţiei, să sacrifice loturi întregi, nu doar trofee

Trăgând linie, s-ar putea spune că partidul este acum curăţat.