Ponta, despre propunerile la Parchet și DNA: După declarațiile domnului Morar, mi-am dat seama că lucrurile merg într-o direcție greșită și mi-am exercitat dreptul legal

Publicat: 03 04. 2013, 16:45

Premierul Victor Ponta a explicat, miercuri, de ce a luat decizia de a face propunerile pentru ocuparea funcțiilor de procurori șefi, deși cu o zi înainte spunea că nu va face acest lucru, și că este interesat doar de găsirea unui om care să preia portofoliul Justiției.

După tot ceea ce s-a întâmplat ieri, eu am crezut în buna intenție a celor cu care am discutat, dar se pare că domnul Morar consideră că toate unitățile de parchet sunt ale sale. O să continui să fac nominalizări pentru funcțiile vacante de un an și ocupate de oameni pe care îi apreciază domnul Morar, dar care pot fi ocupate de alte persoane”, a declarat premierul Ponta.

Acesta a spus că termenul dat de CSM pentru avizarea propunerilor pe care le-a făcut în funcție de ministru interimar al Justiției este unul corect, spunând că este bine ”ca toate lucurile să se desfășoare transparent”.

Avem o problemă mare de stabilitate a ministerului Public, dat fiind că în acest moment conducerea este asigurată într-un mod fără considerații legale. Eu am aplicat legea, lege pe baza căruia a fost numit și domnul Morar. Acesta și-a făcut publice criteriile, că le vrea pe alea sale și văzând acea intervenție, mi-am dat seama că lucrurile merg într-o direcție greșită și mi-am exercitat dreptul legal”, a continuat Ponta.

El a confirmat că l-a informat pe președintele Băsescu în această dimineață cu privință la propunerile pe care urma să le facă.

Ponta a explicat de ce a făcut numirile procurorilor șefi deși anunțase că nu o va face

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf

Embed: