Ponta, despre Năstase: M-a bucurat foarte tare verdictul instanței, mă bucur că va fi din nou liber, alături de familie

Ponta, despre Năstase: M-a bucurat foarte tare verdictul instanței, mă bucur că va fi din nou liber, alături de familie

Președintele PSD, Victor Ponta, s-a arătat bucuros de verdictul instanței privind eliberarea condiționată a fostului premier Adrian Năstase, evitând totuși să vorbească despre viitorul politic al acestuia după ce va ieși din penitenciar.

„Seara de anul trecut când s-a pronunţat condamnarea la închisoare cu executare a domnului Năstase a fost un şoc pentru mine. Astăzi m-am bucurat foarte tare de verdictul instanţei şi mă bucur enorm că va fi din nou liber, în primul rând alături de familie”, a declarat Ponta într-o intervenţie telefonică la RTV.

În ceea ce priveşte viitorul politic al lui Adrian Năstase, Ponta a spus că va sta de vorbă cu cel care i-a fost mentor. „Sunt două lucruri aici. Primul e să stea cu familia, să treacă peste aceste luni. (…) În al doilea rând, pentru că îl cunosc foarte bine pe domnul Adrian Năstase, nu pot să spun că va face în politică ce cred eu sau ce crede altcineva. Este un om foarte voluntar, care ştie ce are de făcut în viaţă şi deocamdată eu am învăţat politică de la dânsul, nu invers. Dar nu vă ascund faptul că ne vom sfătui, vom vorbi … Până la urmă cariera mea politică s-a format în primul şi primul rând pentru că Adrian Năstase m-a convins să intru în politică”, a spus preşedintele PSD.

Ponta a apreciat că situaţia în care se află Năstase acum se datorează şi adversităţii pe care i-a purtat-o preşedintele Traian Băsescu. „A fost cel mai puternic adversar al lui Traian Băsescu şi probabil foarte multe,  dacă nu toate dintre problemele sale i s-au tras de la faptul că Traian Băsescu nu l-a subapreciat pe Adrian Năstase în ceea ce priveşte forţa de adversar politic”, a afirmat Ponta.

Acesta a mai menţionat că statutul PSD, de cel mai important partid postdecembrist, se datorează, în primul rând, lui Ion Iliescu şi apoi lui Adrian Năstase.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`