Ponta, despre decizia Curții Constituționale: PDL și PMP s-au făcut de râs (VIDEO)

Publicat: 08 03. 2014, 15:23

Premierul Victor Ponta a declarat că Partidul Democrat Liberal şi Partidul Mişcarea Populară s-au făcut de râs prin contestaţia pe care au depus-o la Curtea Constituţională legată de învestirea noului Guvern.

„Nu a fost un vot pentru Guvern, ci pentru ceea ce scrie în Constituţie. Domnul Blaga şi doamna Udrea nu înţeleg acestu lucru. PDL şi PMP s-au făcut de râs”, a declarat Victor Ponta.

Curtea Constituţională a decis, sâmbătă, cu majoritate de voturi, să respingă contestaţia PDL şi PMP pe tema învestirii Guvernului Ponta III.

Judecătorii au considerat că această contestaţie este inadmisibilă deoarece făcea referire la acordul politic între USD şi UDMR, ceea ce nu intră în competenţa CCR.

PDL a reclamat că acordul politic şi acordul de guvernare încheiat între USD şi UDMR aduc modificări programului de guvernare, iar documentul nu a fost înaintat pentru a obţine girul Parlamentului.

Cu toate acestea, USD nu are în prezent vreo calitate juridică şi, implicit, acordurile semnate cu UDMR nu au o valoare juridică, ci una politică.

Ponta: PMP și PDL s-au făcut de râs cu sesizarea depusă la CCR