Ponta: Dacă Crin Antonescu nu vrea sprijinul PSD-ului la prezidențiale, nu-l susținem cu forța

Publicat: 16 09. 2013, 20:26

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, în exclusivitate pentru emisiunea „Bună seara, România” de pe B1 TV, că dacă liderul PNL Crin Antonescu nu va mai dori vsprijinul PSD-ului la prezidențiale, atunci nici nu-l va primi.

Liderul PSD spune că deși Crin Antonescu l-a numit „parșivel”, el nu va spune niciodată ceva rău în public despre un partener.

„Am constatat și eu că domnul Antonescu în ultimul timp e foarte critic, foarte ironic. Cred că până la urmă el greșește. Cred că a vorbit în principal pentru presă. Dacă avem ceva să ne spunem, să ne spunem în ședințele noastre interne și să ieșim în public cu o decizie. Eu nu cred că se pregătește de campania electorală. Să te pregătești de campanie electorală spunând că nu vrei sprijinul PSD, nu mi se pare cea mai înțeleaptă strategie. Dacă nu vrea să fie susținut de PSD, nu-l mai susținem. Ne vom întâlni la PSD și vom hotărî pe cine să folosim. Cu forța nu se poate”, a spus Victor Ponta.

Întrebat cine va fi candidatul PSD la președinție în acest caz, Victor Ponta a răspuns că poate Antonescu va reveni la înțelegerea inițială.

„Până alaltăieri v-aș fi spus fără niciun fel de emoție, Crin Antonescu – dar am văzut că nu mai vrea să fie candidatul USL. Poate se răzgândește”, a spus premierul.

Ponta a precizat și că a discutat în repetate rânduri cu liderul PNL Crin Antonescu despre proiectul Roșia Montană.

„Am discutat de mai multe ori despre acest proiect, și în opoziție, și după, și despre faptul că decizia trebuie luată de Parlament. Proiectul de lege a fost în primă lectură în ultima ședință din iulie și am anunțat foarte clar că de la 1 septembrie va fi pe masa Parlamentului. Toată țara știa”, a spus Victor Ponta.

Ponta, despre Crin Antonescu: Dacă nu vrea susținerea PSD la prezidențiale, nu-l sprijinim cu forța

Embed: