Ponta, contrazis de președintele CCR: Constituţia nu împiedică modificarea codurilor prin ordonanţă de urgenţă

Publicat: 31 01. 2014, 14:41
Foto: InformatiaZilei.ro

Premierul Victor Ponta a fost contrazis, vineri, de președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean. Acesta a explicat că nu există nicio problemă privind emiterea unei OUG în cazul unor eventuale modificări ale noilor coduri penal și de procedură penală, scrie Mediafax.

„Nu este nicio problemă cu ordonanţa de guvern. Au mai fost cazuri în care s-a dat. (…) Nu împiedică Constituţia să se dea o ordonanţă pentru modificarea legii penale”, a spus Zegrean, referitor la promovarea unei OUG de modificare a unor dispoziţii din noile coduri.

Ponta spunea, miercuri, că nu știe dacă este constituțională o ordonanță de urgență pentru modificarea Codului penal și Codului de procedură penală.

„Vreau în primul rând un punct de vedere să vedem dacă e constituţional să modific. Dacă nu, Parlamentul, prin lege poate să modifice”.

Președintele Traian Băsescu i-a adresat, vineri, o solicitare premierului Victor Ponta de a adopta , prin ordonanță de urgență, modificările aduse la Codul de procedură penală. (Detalii AICI)