Ponta, atac la președintele PNL: Tăriceanu este un adevărat liberal, Antonescu poate fi asociat cu un social-democrat deoarece a lucrat mereu la stat

Publicat: 22 05. 2014, 21:02

Un adevărat liberal este Călin Popescu Tăriceanu pentru că a fost om de afaceri, a derulat investiții și a plătit salarii, în timp ce Crin Antonescu poate fi asociat cu un social-democrat deoarece a lucrat numai la stat, a declarat, joi, președintele PSDL, Victor Ponta.

”Dacă mă întrebați: cine e un adevărat liberal, evident că mă gândesc la domnul Tăriceanu. Domnul Crin Antonescu e un adevărat social-democrat, dânsul a lucrat totdeauna la stat. Și la școală, și la Parlament. Ar putea fi președintele PSD-ului domnul Antonescu, având în vedere background-ul (istoricul n.r.) domniei sale. Dacă vorbim de un liberal, cel care a făcut afaceri, a plătit oameni, a plătit salarii, a făcut investiții, sigur că domnul Tăriceanu e modelul de liberal”, a afirmat Ponta.

Acesta a afirmat că prietenia sa cu Tăriceanu nu este ciudată, precizând că îi face plăcere să vorbească despre acesta și despre realizările sale, citează Agerpres.

„Dar dacă asta mă întrebați, îmi face plăcere să vorbesc despre domnul Tăriceanu, că e un model de liberal. Și dacă domnul Antonescu ar veni la PSD, în mod sigur s-ar încadra foarte bine, știți că și domnul Iliescu îl plăcea pe domnul Antonescu. Crin e un om de stânga, de fapt. Eu sunt un pic mai la dreapta ca el, pentru că am mai avut o profesie liberală, am fost avocat câțiva ani și știu ce înseamnă să tai facturi, să plătești angajați, să plătești taxe la administrația financiară. Eu știu. Crin nu știe”, a mai adăugat Ponta.