Ponta: Aştept o decizie de principiu a CCR. Și eu sunt sentimental cu Moldova, dar eu am făcut și lucruri concrete

Ponta: Aştept o decizie de principiu a CCR. Și eu sunt sentimental cu Moldova, dar eu am făcut și lucruri concrete
Foto: B1 Tv

Premierul Ponta a afirmat că aşteaptă de la Curtea Constituțională o decizie „de principiu”, care să reglementeze pentru viitor problema reprezentării ţării la Consiliul European.

El spune că preşedintele Băsescu nu are atribuţii şi că „povestea cu sentimentalismul” pentru Moldova nu include şi realizări concrete.

„Este evident că nu se va pronunţa Curtea până joi. Eu vorbesc de o problemă de principiu, faptul că joi, la Consiliul European, este pe ordinea de zi un singur subiect, al programului şi componenţei Comisiei Europene 2014-2019. Conform legii din România şi regulamentelor europene, decizia în totalitate privind comisarul european al României şi programul politic ţine de Guvern. Deci, preşedintele se duce într-un loc în care, şi dacă nu avea toate problemele pe care le are, oricum nu putea decât dacă mă reprezenta pe mine. Eu aştept o decizie a Curţii Constituţionale de principiu, pentru viitor, care să reglementeze şi să evite în viitor orice fel de discuţie”, a spus Ponta.

„Şi eu sunt sentimental faţă de Republica Moldova, dar, spre deosebire de Băsescu, eu am şi făcut lucruri concrete. Dânsul în zece ani nu a făcut nimic pentru integrarea Moldovei, a vorbit”, a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a transmis, marţi, Curţii Constituţionale o scrisoare în care îl reclamă pe preşedintele Traian Băsescu pentru faptul că nu l-a lăsat să reprezinte România la reuniunea CE din această săptămână şi cere dreptul să reprezinte el România la această reuniune.

Subiectul va fi luat însă în discuţie de judecătorii Curţii Constituţionale pe 9 iulie, după reuniunea CE la care Ponta doreşte să participe.

Ponta: Aştept o decizie de principiu a CCR privind participarea la Consiliul European

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)