Ponta anunță că își pune mandatul în joc dacă partidul nu va fi de acord cu propunerile sale: ”Nu-l putem obliga să rămână la șefia PSD. Nu o să murim, oricând găsim alt lider”

Publicat: 06 02. 2015, 11:23
Foto: ziarulatac.ro

Victor Ponta vrea să schimbe față PSD-ului. Premierul le-a cerut baronilor să renunțe fie la funcția de președinte de Consiliu Județean, fie la funcția de lider județean PSD, motivând că există percepția publică potrivit căreia aceștia au prea multă putere.

Astfel, până la Consiliul Național din martie, trebuie să renunțe la una dintre funcții Dragoș Benea (Bacău), Cătălin Nechifor (Suceava), Dumitru Buzatu (Vaslui), Marian Oprișan (Vrancea), Horia Teodorescu (Tulcea), Adrian Țuțuianu (Dâmbovița), Silvian Ciupercă (Ialomița), Paul Stănescu (Olt), Tiberiu Marc (Sălaj).

Premierul a spus chiar că își pune mandatul în joc pentru aceste reforme, iar dacă partidul nu va fi de acord cu propunerile sale, atunci să-și găsească alt președinte.

Replica baronilor nu a întarziat.  Unul dintre cei mai vehemenți baroni a fost președintele CJ Vasului, Dumitru Buzatu. Acesta i-a răspuns dur lui Ponta, afirmând că nimeni nu e de neînlocuit.

“Nu e nicio problemă nici în acest caz. Nu-l putem obliga să rămână în fruntea partidului. Pe nimeni nu putem obliga. Dar să fim siguri că în fiecare secundă se va găsi cineva care să vrea să fie în fruntea acestui partid și dacă nu se va găsi nimeni atunci ultimul om am să fiu eu, ca să facem oleacă de umor, așa. E o glumă, nu mai sper la șefia partidului, sunt de atâția ani militant, am și o vârstă, mi-ajunge, am o anumită vârstă, dar cu toții să fim siguri că pentru un anumit partid nu există doar un singur om care să…Că-s mai buni, că-s mai răi, în funcție de capacitățile lor. Nu trebuie să ne speriem de lucrurile acestea. Și în general nu e bine ca cineva să spună lucrurile acestea, că dacă nu faci ca mine, gata, murim toți. Nu, merge înainte fără fiecare dintre noi care se duce atunci când este chemat.”, a declarat Buzatu pentru stiripesurse.ro.