Ponta a anunțat că vrea ca PSD și UNPR să meargă împreună la alegerile europarlamentare

Publicat: 13 12. 2013, 20:00

Patru deputaţi şi patru senatori PPDD s-au înscris în UNPR. În acest moment, Alianţa de Centru-Stânga, formată din PSD şi UNPR, poate guverna fără liberali. Prezent la Conferinţa Naţională a UNPR, Victor Ponta a declarat că îşi doreşte ca PSD să participe împreună cu UNPR la alegerile europarlamentare, iar un membru al Uniunii să devină europarlamentar.

”Am început cu dvs., ni s-au alăturat pe parcurs mulți colegi din țară, am contribuit la crearea unui proiect politic serios bazat pe interesul național al românilor, dar în primul rând pe stabilitate politică, stabilitate economică și nu în ultimul rând, stabilitate socială. UNPR este un partid  pe propriile picioare consolidat și un partid care are o alianță și o strategie foarte clară”, a spus Gabriel Oprea.

Liderul UNPR susţine că formaţiunea va avea un candidat pe liste comune la alegerile europarlamentare de la anul. Fapt susţinut şi de premierul Victor Ponta.

”Cred că participând împreună la alegerile parlamentare, atât de mulți parlamentari au fost aleși și vreau să vă spun că vreau să fim împreuna la alegerile pentru Parlamnetul European și un candidat membru al UNPR să fie în mod sigur parlamentar european începând cu luna mai”, a completat premierul.

Iar UNPR se pregăteste intens pentru anul electoral 2014.

”Este un an în care partidul a reînceput să pornească la turație mare în perspectiva anului 2014, când avem două campanii electorale, dar nu în ultimul rând este un an important pentru economie, începe un nou exercițiu bugetar european 2014-2020”, susține UNPRistul Valeriu Steriu.

”Niciodată acel nucleu central care se numește economie a României, ăla trebuie să fie întodeauna același, același politici economice, aceeași gândire economică și planificare, ceea ce ne va lipsi întodeauna”, a completat și colegul acestuia, Mugur Mihăescu.