Politico, despre cazul Diana Șoșoacă: Europarlamentara româncă îi critică pe „EVREI ȘI AMERICANI” după eliminarea din cursa prezidențială

Publicat: 07 10. 2024, 14:34
Inquam Photos / Octav Ganea

Decizia Curții Constituționale de a anula candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale a fost abordată și de Politico, care notează în deschiderea materialului că „eurodeputata pro-Rusia se clasa pe locul al 4-lea cu peste 13% în sondaje înaintea votului din această iarnă din România”.

Ce a scris Politico despre Diana Șoșoacă

Instanța de top a României a scos-o pe eurodeputata de extremă-dreapta Diana Șoșoacă de pe lista candidaților la Președinție fără să explice de ce – declânșând un răspuns antisemit indignat, duminică, din partea parlamentarei pro-Rusia.

Șoșoacă, liderul excentric al ultranaționaliștilor SOS România, a fost aleasă în Parlamentul European în iunie. Anterior ceruse UE să nu mai furnizeze arme Kievului și chiar spusese că România ar trebui să anexeze câteva teritorii ucrainene.

La scurtă vreme după ce a fost aleasă eurodeputată la alegerile din iunie, ea a propus chemarea unui preot pentru a sfinți incinta Parlamentului European și pentru a-l curăța de „diavoli”.

Iar în timpul dezbaterii privind realegerea Ursulei von der Leyen pentru un nou mandat la Comisia Europeană, Șoșoacă a trebuit să fie escortată în afara camerei din Strasbourg la solicitarea Robertei Metsola, președinta Parlamentului European, pentru că țipa și tot întrerupea discursuri.

După scoaterea sa din cursa prezidențial a acestei ierni, Șoșoacă a cerut un protest în fața Curții Constituționale, acuzând UE, evreii și americanii că complotează împotriva sa.

„Mesaj către evrei, și americani, și francezi, etc.: Nu mi-e frică de voi! Nu mă voi opri! Nu o să tac! Va trebui să mă ucideți și nici măcar atunci nu o să tac, căci vocea mea va răsuna din mormânt”, a scris Șoșoacă pe site-ul ei (integral cu majuscule).