Politică pe minus. Partidele, îngropate în datorii

Politică pe minus. Partidele, îngropate în datorii
FOTO: universulargesean.ro/

În România, până și politica se face pe datorie. Liberalii au restanțe de 32 de milioane de lei, iar social democrații îi depășesc cu două milioane: 34 de milioane de lei, informează Digi24.

Numai anul trecut datoria PNL s-a majorat cu șapte milioane de lei și a atins astfel un prag istoric. Robert Sigartău, secretarul general al partidului, promite însă o reabiliotare financiară grabnică: „Un partid cu nişte datorii, făcute de către nişte indivizi care acum nu mai sunt în PNL. Noi am preluat nişte datorii istorice pe care am început să le stingem. Avem contracte de reeşalonare cu acei debitori”, a declarat el .

Din partea PSD, trezorierul Mircea Drăghici arată că bilanțul depus la ANAF indică o datorie de aproape 34 de milioane de lei pentru anul 2016. „În bilanţul depus la ANAF sunt aproape 34 de milioane de lei pentru 2016. În structura acestor datorii intră inclusiv contribuţiile din alegerile parlamentare din 2016, care au fost rambursate de AEP în 2017 în valoare de 8,6 milioane de lei. Înseamnă o datorie către creditori de 25 de milioane de lei. Acestea sunt datorii curate pentru anul 2016.”, a precizat Drăghici.

PNL speră să-și stingă debitele în următorii trei ani, iar PSD – în cinci.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`