PNL vrea soluții urgente pentru rezolvarea crizei francului elvețian și îl acuză pe Victor Ponta că tratează problema cu superficialitate (VIDEO)

Publicat: 01 02. 2015, 16:26
Foto: B1 TV

Eliminarea supraacizei la combustibili şi a taxei pe stâlp se numără printre priorităţile legislative ale noului PNL în perioada imediat următoare. Deputaţii liberali cer şi audierea conducerii BNR în Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor, la mijlocul săptămânii viitoare, pentru a găsi soluţii de a-i proteja pe cei cu credite în franci elveţieni. Liberalii îl acuză pe premierul Victor Ponta că tratează cu superficialitate această problemă, în loc să găsească soluţii urgente, cum au procedat recent premierii Poloniei şi Croaţiei.

”Pe criza francului am avut o solicitare de sesiune extraordinară și nu s-a întâmplat nimic, PSD a blocat aceasta inițiativă a noastră. Eu cred că începând de maine trebuie să găsim o soluție, nu știu cum – pe insolvența persoanelor fizice, pe conversie, vedem. Miercuri avem iar prin Comisia de buget-finanțe solicitare de a audia conducerea BNR și a găsi o soluție. Mi se pare inadmisibil ca premierii Poloniei și Croației să găsească o soluție,  iar premierul Victor Ponta să se ascundă cu capul în nisip ca struții”, a spus deputatul PNL Tinel Gheoghe.

Totodată, problema supraccizei la combustibili se numără printre priorităţile legislative ale noului PNL.

”Eliminarea accizei la combustibili, pentru că este o mare problemă legislativă a noastră, și a taxei pe stâlp. Sunt inițiative de care electoratul are mare nevoie acum”, a mai precizat liberalul.
Alte proiecte legislative ale liberalilor în perioada imediat următoare vizează simplificarea procedurii de ridicare a imunităţii parlamentare la cererea instituţiilor abilitate sau introducerea votului prin corespondenţă.

PNL cere soluții la problema francului elvețian