PNL vrea anticipate. Orban: Ne asumăm încercarea de a forma un Guvern fără PSD

Publicat: 17 01. 2018, 14:25

PNL vrea alegeri anticipate. Acesta este mesajul pe care delegația partidului, condusă de Ludovic Orban, i l-a transmis președintelui Klaus Iohannis.

”PNL a luat decizia de a nu participa la nicio formulă de guvernare care cuprinde PSD. De asemenea, PNL a luat hotărârea de a vota contra oricărei formule de guvernare care conține PSD. Opțiunea pe care am exprimat-o președintelui e cea pentru convocarea de alegeri anticipate, deoarece opțiunile populației de acum nu mai au nicio legătură cu opțiunile populației formulate în decembrie 2016. L-am informat pe președinte că dacă PNL-ului i se va solicita, își poate asuma răspunderea de a negocia pentru formarea unei majorități parlamentare, care să formeze Guvernul fără PSD. PNL nu fuge de răspunderea guvernării și dacă i se va solicita, ne asumăm încercarea de a forma un Guvern fără PSD”, a declarat Ludovic Orban.

El a mai susținut că are convingerea că președintele este pus în fața unei situații dificile deoarece trebuie să aleagă între un Guvern cu PSD în componență și alegerile anticipate, proces care prelungește perioada de instabilitate politică și prezintă riscuri în plan economic și social.

Întrebat dacă a discutat cu UDMR despre formarea unei majorități, liderul PNL a răspuns: ”am avut discuții cu toate formațiunile”.