SURSE: Vom avea guvern minoritar PNL: USR va susține în Parlament instalarea acestuia, dar nu va intra cu miniștri. Ludovic Orban, favorit pentru a fi noul premier

SURSE: Vom avea guvern minoritar PNL: USR va susține în Parlament instalarea acestuia, dar nu va intra cu miniștri. Ludovic Orban, favorit pentru a fi noul premier
Foto: Inquam Photos/ George Calin

Moțiunea de cenzură a opoziție a reușit să dărâme, joi în Parlament, guvernul condus de Viorica Dăncilă. Acum, opoziția trebuie să vină în Parlament cu o nouă formulă de guvernare și să treacă de testul de învestire.

Surse politice pentru B1.ro au arătat că PNL va forma un nou Guvern minoritar după această moțiune. Acesta va primi susținerea USR la vot, dar formațiunea lui Dan Barna nu va intra la putere cu miniștri.

Dacă acest scenariu se va concretiza, atunci cel mai sigur Ludovic Orban va fi cel care își va asuma poziția de prim-ministru și va forma un cabinet de miniștri în jurul său.

„Orice declarație va fi făcutădupa adunarea biroului politic. Se știe căîn cazul în care vom fi formați săformăm Guvernul, propunerea este în persoana președintelui”, a arărat Ludovic Orban după ce moțiunea a trecut.

Acest scenariu a fost menționat și de Călin Popescu Tăriceanu, luni, la Parlament. Liderul ALDE a respins însă revenirea partidului său într-un viitor guvern.

„Un viitor guvern poate să se bazeze fie pe o formulă politică, care în mod normal ar trebui să graviteze în jurul PNL-ului, care este inițiatorul moțiunii, deci PNL-ul să fie cel care dă primul-ministru și alcătuiește Guvernul . Nu știu cum va dori să procedeze, dacă să facă un guvern monocolor sau un guvern de coaliție mai largă. ALDE nu se pregătește să intre într-un viitor guvern după căderea doamnei Dăncilă”, a afirmat Tăriceanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`