PNL va discuta în ședința de miercuri și despre posibila ieșire de la guvernare, spune Alexandru Muraru: „În momentul în care Marcel Ciolacu a devenit prim-ministru, totul s-a degradat” (VIDEO)

Publicat: 09 10. 2024, 12:16
Sursa foto: Facebook @ Alexandru Muraru

Deputatul PNL Alexandru Muraru a anunțat, miercuri, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai, că liberalii vor discuta și despre o eventuală ieșire de la guvernare, miercuri, în cadrul ședinței informale pe care o vor avea la Vila Lac.

Alexandru Muraru (PNL): În momentul în care Marcel Ciolacu a devenit prim-ministru, totul s-a degradat

Întrebat dacă în ședința de această seară liberalii vor discuta și despre o eventuală ieșire de la guvernare, deputatul PNL a spus: „Ședința aceasta este înaintea ședinței de Birou Politic Național, care va fi mâine dimineață, și sigur și acest subiect important va fi pe ordinea de zi a acestei întâlniri informale de la Vila Lac. Ceea ce vă pot spune este că am ajuns în această situație cu Partidul Social Democrat, de fapt, de degradare a acestor relații până la implozie aproape, de la momentul în care domnul Marcel Ciolacu a preluat funcția de prim-ministru”.

„ Vă aduceți aminte ce a însemnat un an jumătate poziția de prim-ministru pe care a avut-o Nicolae Ciucă, un echilibru în guvernare, decență, tratarea miniștrilor în același fel indiferent de culoarea politică, că erau colegi din Partidul Național Liberal sau PSD. În momentul în care Marcel Ciolacu a devenit prim-ministru, totul s-a degradat. A început o monopolizare a guvernării, o încercare de a transfera către Partidul Național Liberal efectele negative ale unor măsuri guvernamentale, absorbția fondurilor europene este dezastruoasă, avem miniștri care refuză cu obstinație să facă orice reformă în stucturile lor, cum ar fi Sănătate și în alte ministere PSD”, a adăugat Alexandru Muraru.

Alexandru Muraru: Ne-am opus unor măsuri aberante dorite de PSD

„În plan politic, ne-am opus cu siguranță, știți foarte bine, unor măsuri aberante pe care PSD le dorea, creșterea de taxe, trecerea la cotă progresivă, de asemenea, confiscarea Pilonului 2 de pensii, lucruri pe care Partidul Național Liberal a reușit să le mențină, care ar fi dus sigur România în dezastru”, a mai declarat Alexandru Muraru.