PNL susține că este esențial ca dosarul lui Klaus Iohannis să fie soluționat înaintea începerii campaniei

Publicat: 25 09. 2014, 17:31

Partidul Național Liberal susține că este ”esențial” ca Înalta Curte de Casație și Justiție să dea o soluție în cazul lui Klaus Iohannis înainte de începerea campaniei electorale, asta după ce instanța a amânat pentru 30 septembrie luarea unei decizii în dosarul acestuia.

”Respectăm decizia instanței de astăzi de a se pronunța pe 30 septembrie, dar credem că este important ca Înalta Curte de Casație și Justiție să soluționeze de urgență dosarul președintelui PNL, Klaus Iohannis. Candidatura lui Klaus Iohannis este una certă și, din respect pentru români, pentru milioanele de oameni care și-au exprimat susținerea față de prezidențiabilul ACL, este esențial ca această speță să fie lămurită înainte de începerea campaniei, dintr-un motiv foarte simplu: această confruntare electorală trebuie să fie una sănătoasă și nu una viciată de subiecte false”, se arată într-un comunicat al PNL semnat de purtătorul de cuvânt al partidului, Alina Gorghiu.

Aceasta a amintit că Iohannis a avut câștig în prima instanță și spune că are toate încrederea că acest verdict va fi păstrat, relatează Mediafax.

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din noiembrie începe în 3 octombrie.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a amânat decizia în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, pentru data de 30 septembrie.(Detalii AICI)